Vi har ju varit på Astrid Lindgrens Värld många gånger nu och barnen har sina favoritgrejer som de gärna gör, även om de gillar det mesta, eller allt. Först på deras lista stod i alla fall hinderbanan. Inte-stöta-marken-banan, den är lika rolig varje gång. Även gunghästarna med bokstäver och labyrinten och käpphästarna och styltorna.

10:30 var vi i Villa Villekulla och kollade på teaterföreställningen ”Pippi får fint besök” och sedan var Tyra först fram och kramade Pippi, hon hade laddat och flög över staketet samma sekund som man var välkommen in efter föreställningen.

Vi gick runt inne i Villa Villerkulla också även om det är smartare att passa på att göra det vid någon annan tidpunkt än precis i samband med föreställningen eftersom det är så mycket folk då.Teater hos Pippi
Sedan en tidig lunch, pannkaksbuffé, det är liksom svårt att låta bli. Jag var ju på en föreläsning en gång med han som var VD på Astrid Lindgrens Värld cirka 10 år, väldigt intressant. Han berättade bland annat att de var tvungna att ta bort en gavel från huset för att få in pannkaksmaskinen :o)
Pannkakor hos Pippi
Sedan lek i gamla snickerboa, av alla de små husen som finns att leka i på Astrid Lindgrens Värld så är dessa två hus storfavoriterna. De har varit det för Vidar och Tyra i alla år och nu också för Arvid som knappt pratade om något annat än ”boan”.Snickerboa med plankanJag inne i snickerboa
12:00 Såg vi föreställningen ”När Emil körde huvudet i soppskålen” hos Emil och gänget i Katthult. Den är alltid lika kul och bra, lika rolig för stora och små :o)
Katthult på Astrid Lindgrens Värld
Efter det gick vi till Saltkråkan och åkte tåget, vi brukar försöka passa på att göra det när det inte är några andra människor där, runt lunch brukar vara en bra tid, och dagen till ära var det ingen i kö (den kan vara oändlig stundtals).

Sedan till Ronja Rövardotters borg, vi har läst boken nu i vår (Erik har läst den för Vidar och Tyra) (Arvid vägrar läsa någon annan bok än Dante letar bokstäver / Dante letar siffror vilket är kul, jag tror han är för liten för att göra det av lojalitetsskäl, jag tror inte han har koll på att det är jag som gjort den barnboken).

Vi kollade även på filmen i fredags, Vidar och Tyra gillade den, jag trodde de skulle tycka den var läskig men jag trodde fel (jag tycker den är lite läskig).

Arvid började bli lite trött i rövarborgen. Tacka vet jag bärselen (Ergobaby), om han sover på dagtid när vi är på äventyr så sover han i den, och han behöver verkligen sova middag fortfarande vissa dagar. Han kan inte somna i vagnen eller i bilen eller på något annat vis, allt är liksom för spännande.
sovadags i bärselen
14:00 Vidar, Tyra och Erik var på föreställningen ”Sjörövarfabbes Jänta” och Arvid tog en powernap i bärselen (jag slösurfade hehe).

Sedan till Bullerbyhusen, de är också lekfavoriter. De springer in och ut i de där tre husen och leker med leksakerna och leker rollekar med varandra och med andra barn.

Därefter delade vi på oss ett tag, Arvid upprepade ”boan” (snickerboa) om och om och om igen så han och jag gick dit igen medan Tyra, Vidar och Erik kollade på föreställningen med Karlsson på taket.
Mer lek i snickerboa
Arvid och jag gick till Katthult också, det brukar vara roligt att gå dit när det inte är någon föreställning, då brukar karaktärerna leka med barnen ibland. När vi kom dit hade Alfred, Emil, Ida och gamle farbrorn lite spontan allsång med barnen.

Sedan lekte Emil och Ida ”under hökens vingar kom” med barnen. Arvid som hade Emil på sin tröja den dagen vågade sig fram till Emil för att visa tröjan och Emil sa ”men det är ju jag” och var verkligen jättegullig med Arvid. Jag tycker alla skådespelare är så otroligt snälla och engagerade med barnen, helt otroligt.Emil och Arvid
Sedan kom Tyra och Vidar också och då frågade Lina och Krösamaja om det var några som ville följa med och klappa getterna. Det ville Tyra och från den stunden släppte hon inte Krösamajas hand på minst en kvart tror jag.

De gick iväg och klappade getter och Erik/jag var inte långt ifrån men Tyra ignorerade oss totalt, vi var tvungna att vinka lite till Tyra ibland så att skådespelarna skulle förstå att hon faktiskt hade föräldrar på plats också.

Jag har bloggat om Astrid Lindgrens Värld förr, mer läsning:
En till helg i Astrid Lindgrens Värld
Nya Katthult på ALV
/Caroline

Secured By miniOrange