Vi har varit på Astrid Lindgrens Värld många gånger nu och barnen har sina favoritgrejer som de gärna gör, även om de gillar det mesta, eller allt. Först på deras lista stod i alla fall hinderbanan. Inte-stöta-marken-banan, den är lika rolig varje gång. Även gunghästarna med bokstäver och labyrinten och käpphästarna och styltorna är poppis.

10:30 var vi i Villa Villekulla och kollade på teaterföreställningen ”Pippi får fint besök” och sedan var T försten fram och kramade Pippi, hon hade laddat och flög över staketet samma sekund som man var välkommen in efter föreställningen.

Vi gick runt inne i Villa Villekulla också även om det är smartare att passa på att göra det vid någon annan tidpunkt än precis i samband med föreställningen eftersom det är så mycket folk då.

Teater hos Pippi

Sedan en tidig lunch, pannkaksbuffé, det är liksom svårt att låta bli. Jag var ju på en föreläsning en gång med han som var VD på Astrid Lindgrens Värld cirka 10 år, väldigt intressant. Han berättade bland annat att de var tvungna att ta bort en gavel från huset för att få in pannkaksmaskinen!

Pannkakor hos Pippi

Sedan lek i gamla snickerboa, av alla de små husen som finns att leka i på Astrid Lindgrens Värld så är dessa två hus storfavoriterna. De har varit det för V och T i alla år, och nu också för A som knappt pratade om något annat än ”boan”.

Snickerboa med plankan

Jag inne i snickerboa

12:00 Såg vi föreställningen ”När Emil körde huvudet i soppskålen” hos Emil och gänget i Katthult. Den är alltid lika kul och bra, lika rolig för stora och små :o)

Katthult på Astrid Lindgrens Värld

Efter det gick vi till Saltkråkan och åkte tåget, vi brukar försöka passa på att göra det när det inte är några andra människor där, runt lunch brukar vara en bra tid, och dagen till ära var det ingen i kö (den kan vara oändlig stundtals).

Sedan till Ronja Rövardotters borg, vi har läst boken nu i vår (E har läst den för V och T) (yngsta vägrar läsa någon annan bok än Dante letar bokstäver / Dante letar siffror för tillfället haha, härligt med support hemmavid).

Vi kollade även på Ronjafilmen i fredags, jag trodde de skulle tycka att den var läskig men jag trodde fel (jag tycker den är lite läskig).

14:00 De äldsta var på föreställningen ”Sjörövarfabbes Jänta” medan jag gick runt med yngsta som tog en powernap i bärselen.

Sedan till Bullerbyhusen, de är också lekfavoriter. De springer in och ut i de där tre husen och leker med leksakerna och leker rollekar med varandra och med andra barn.

Därefter delade vi på oss ett tag, en i gänget upprepade ”boan” (snickerboa) om och om och om igen så han och jag gick dit igen medan resten kollade på föreställningen med Karlsson på taket.

Mer lek i snickerboa

Vi gick till Katthult också, det brukar vara roligt att gå dit när det inte är någon föreställning, då brukar karaktärerna leka med barnen ibland. När vi kom dit hade Alfred, Emil, Ida och gamle farbrorn lite spontan allsång med barnen.

Sedan lekte Emil och Ida ”under hökens vingar kom” med barnen. A som hade Emil på sin tröja den dagen vågade sig fram till Emil för att visa tröjan, varpå Emil sa ”men det är ju jag” och var verkligen jättegullig med A. Jag tycker alla skådespelare är så otroligt snälla och engagerade med barnen, helt otroligt.

Sedan kom T och V också och då frågade Lina och Krösamaja om det var några som ville följa med och klappa getterna. Det ville T och från den stunden släppte hon inte Krösamajas hand på minst en kvart tror jag.

De gick iväg och klappade getter, och E eller jag var inte långt ifrån henne, men hon ignorerade oss totalt, vi var tvungna att vinka lite till henne ibland så att skådespelarna skulle förstå att hon faktiskt hade föräldrar på plats också.

Jag har bloggat om Astrid Lindgrens Värld förr, mer läsning:

/Caroline

Secured By miniOrange