full fart på flottenTredje gången gillt i år. Vi var bara tvungna att åka till Astrid Lindgrens Värld en gång till denna sommar. Denna barnaktivitet är helt enkelt oslagbar. Vidar och Tyra tycker det är så roligt där, dels allt som finns att leka med och dels alla föreställningar och att få möta sagofigurerna i verkligheten. Erik och jag har minst lika kul. Att få se sina barn ha så här roligt är fantastiskt.

Vidar och TyraDenna gång testade vi upplägget att köra ned tidigt på lördagen, sova en natt och hem efter stängning på söndagen. Bra upplägg, bortsett från att bilen inte gick igenom besiktningen på fredagseftermiddagen på grund av att en spindelled i ena framhjulet var i princip av, hur nu detta kunde vara möjligt, bilen kom nämligen direkt från service och de hade visst missat det. Vi fick panik-hyra en bil på fredagskvällen så det löste sig.

väntar på föreställningKatthult på ALVIda Emil och gängetNu kan vi ju programmet på Astrid Lindgrens Värld och har lärt oss att det är helt klart värt att hålla koll på klockan så man inte missar någon av föreställningarna (som man tror att sina barn vill se, det går inte hinna alla). På lördagsförmiddagen var vi i Katthult på Astrid Lindgrens Värld, för att se föreställningarna och träffa karaktärerna på riktigt. Vidar är helt galen i Emil, han går efter honom och ställer sig några centimeter ifrån honom, han tror verkligen att det är Emil på riktigt.

Emil är en otroligt duktig barnskådespelare (säg inte det till Vidar eller Tyra tack, att det är en skådis alltså) och bjuder verkligen på sig själv mellan föreställningarna, han pumpar vatten med barnen, står på huvudet medan Krösa-Maja räknar för att nämna några exempel. Ida är också superduktig, Tyra brukar stå och titta beundrande på henne lite lite på håll :o)

Vidar och getenTyra och getternaEfter Emil gick vi ned till getterna och träkossorna och sjön. Sedan vidare till Bullerbyn och flotten. Sen Villa Villekulla för att träffa Pippi och gänget och se på föreställningarna. Mat i pannkakshuset och så lek lite här och där resten av dagen, avslutade med en till sväng till Katthult och fler föreställningar varvat med att träffa karaktärerna.

Vidar i klätterbananTyra i klätterbananPå söndagen ville Vidar (och Tyra) börja vid inte-stöta-marken-banan, så vi hängde på låset och var först på plats. Vidar är ju en klätterkille och har kör helst banan flera gånger per dag när vi är där. Tyra hänger på så gott hon kan.

Tyra gungarhela gänget gungarTyra älskar gunghästarna och tycker det är kul att bestämma vilken bokstav vi andra ska gunga på, jag tror att jag har provgungat varenda gunghäst där :o)

Erik och Vidar och Tyra vid käpphästarnaTyra och Erikhoppla Erikjag och Vidar och käpphästenVidar bygger hinderbanahopp hoppHinderbanan med käpphästar är hur kul som helst. Både att bygga hinder och att hoppa med hästarna. Erik och jag körde också ett race, inte riktigt på samma villkor eftersom jag är 29 veckor in i graviditeten (av 40) och Erik är inte det. Nästa år blir det andra bullar. Båda (Vidar och Tyra alltså) gillar styltorna som är precis bredvid käpphästarna. Emil går ju på styltor och det är något Vidar har övat och övat och övat på, de är ju lie för långa för att han ska fixa det själv ännu, nästa år kanske.

Vidar och Tyra väntar på PippiPippi på ALVKlich och Klang och Pippi på ALVEfter hinderbanan, gunghästar, käpphästar och styltor begav vi oss upp till Villa Villekulla. Föreställninarna är helt fantastiska (där också) (sök på ALV eller Astrid Lindgrens Värld eller ”pippi pirater” eller ”pippi kling och klang” eller Emil på Astrid Lindgrens Värld på Youtube för att se videoklipp). Vidar och Tyra kollar på Youtube-videoklippen flera gånger i veckan, dansar piratdansen som Pippi lärt dem, lyssnar på piratsångerna i bilen, leker Emil och Ida (jag eller Erik brukar få vara Emils pappa och ska sparka foten i väggen så hårt som möjligt).

flotten igenVidar och TyraSedan gick vi till allsången som Prussiluskan och Kling och Klang håller i, via flotten givetvis. Vidar och Tyra tycker jättemycket om den där flotten. De tycker också väldigt mycket om Prussiluskan, Kling och Klang. Flera gånger när vi varit på Astrid Lindgrens Värld så har de mött oss redan i entrén, kommer fram och skakar hand och frågar vad barnen heter. Sedan har de dessutom lagt namnen på minnet och hälsat på dem igen under dagen, de cyklar ju runt på Astrid Lindgrens Värld och man brukar träffa på dem flera gånger per dag, vilket är jättekul. Allsången är jättebra, första gången vi var där missade vi den. Det misstaget har vi sett till att inte göra om.

Nils Karlsson Pyssling på ALVSedan vidare till Nils Karlsson Pyssling och mer lek. Det gick inte att gå in i huset denna gång av någon anledning, det är annars ett jättekul hus med väldigt stora möbler. Men trädgårdsmöblerna är stora och roliga de med.

i labyrintenVidar i labyrintenErik och TyraDet finns hur mycket kul som helst att leka med. Här är labyrinten. Båda springer tills de knappt orkar stå upp längre, kolla in Vidars ansiktsfärg. Tyra kan inte få nog av Bullerbyhusen och de andra små husen som man gå in i, öppna fönster, trycka på knappar för att lyssna på sagor med mera, Vidar gillar dem också.

Vidar och Tyra gungarTyra och Vidar i snickerboaTyra och Vidar i ett litet husDet är inga som helst problem att fördriva åtta timmar om dagen på Astrid Lindgrens Värld, två dagar i rad. Vi hann dessutom inte med allt, vi var till exempel inte vid Bröderna Lejonhjärta eller i Mattisborgen denna gång (de är lite för små för Ronja ännu, vi såg en föreställning tidigare i sommar, jättebra men jag tror att lite större barn uppskattar den mer), vi hann inte med Junibacken. Men vi hann med en hel del annat, och barnen har verkligen haft obeskrivligt roligt. Nu längtar vi redan tills nästa gång! /Caroline

Secured By miniOrange