Om Caroline

Det började med en träningsblogg…

Mycket har hänt sedan 2007 när jag började blogga. Då var detta en av de första träningsbloggarna i landet (det gick att räkna antalet träningsbloggar på fingrarna på den tiden).

Nu bloggar jag om allehanda saker – inte längre bara om träning. Jag gillar att skriva och jag gillar bloggformatet.

Däremot bloggar jag inte om det privata – så tro inte att mitt liv enbart består av det som förekommer i bloggen.

Jag som de flesta andra har med- och motgångar om vartannat. Tur ibland, otur andra gånger…

Hälsan är inte alltid med mig heller, även om jag gör allt i min makt för att påverka det som påverkas kan.

Och som de flesta andra möter jag och formas svåra tider i livet – jag fajtas mot orättvisor, gråter floder av tårar, lever med stora sorger… Men om detta bloggar jag alltså inte. Vet att många gillar att läsa om andras fördärv – men det här är alltså inte en sådan plats.

Det är så gott som aldrig andra personer med i bloggen (man kan alltså umgås med mig utan att vara orolig för att dyka upp på bild eller behöva läsa om sig själv i min blogg).

Övningsbank med effektiva träningsövningar

Bloggen handlar alltså inte längre enbart om träning, men det finns en hel del träningsinspiration att hämta för den som vill.

I min övningsbank här på carolinenilsson.se hittar du över hundra filmade träningsövningar ihop med bilder och övningsbeskrivningar i text. Om du till exempel vill hitta alternativ till dina favoritövningar för att variera träningen.

Arbetar med träning, lärande och skrivande

Jag har ”alltid” jobbat med träning i någon form, och kommer sannolikt att göra det hela livet. Började instruera gruppträning i fjortonårsåldern, och på den vägen är det…

Numera är jag fyrtio någonting och kör mestadels PT-online och utomhusträning. (All info om personliga träningsprogram och coachning finns på min PT-online-sajt.)

Förutom träningen arbetar jag också med lärande och skrivande som manusförfattare till e-learning och utbildar även inom det via Poppius journalistskola (kursen Skriv manus till digitala utbildningar).

(Jag har själv gått Poppius grundkurs i journalistik med flera kurser och även frilansat som journalist under några år.)

Övar på att skriva skönlitterärt

På fritiden skriver jag skönlitterära alster. Eller alster och alster. Det har hittills inte blivit så mycket av dem, så att säga. Men jag håller på att lära mig att skriva skönlitterärt och har gått skrivkurser och läst nära nog varje handbok som finns om skrivande. Om detta hantverkt nu går att lära sig – det är frågan?

Det finns en hel del läsning i byrålådan (datorn), och det ska bli intressant att se om jag lyckas få till något som når en publiceringsbar nivå.

Om inte så är det en väldigt givande sysselsättning på fritiden hur som helst.

En utgiven barnbok

2016 blev ett av mina manus, eller två rättare sagt – en barnbok. Det blev en så kallad tête-bêche-bok, med två berättelser i en bok (boken har två framsidor).

Barnboken Dante letar bokstäver/Dante letar siffror riktade sig till barn cirka 2-5 år och gavs ut av Idus förlag.

Anna Jonasson var illustratör, hon målade underbart färgglada bilder i akvarell.

Tillsammans äntrade hon och jag bokvärlden med allt vad det innebar – boklansering, signeringar och bokmässa i Göteborg. Det var lärorikt! Och kul!

Träningsappar

Jag och min app-partner programmeringsproffset Susanne Jarl har utvecklat några träningsappar, de finns i App Store.

Om den här sajten

Sammanfattningsvis – på sajten carolinenilsson.se finns min blogg där jag skriver om allehanda saker, till exempel aktiv livsstil, skrivande, tankar om ditt och datt samt träningstips.

Mitt mål är att uppdatera den då och då – det kan dröja mellan gångerna.

I övningsbanken hittar du dock alltid mina favoritövningar – filmade och med övningsbeskrivningar i text.

Allt innehåll som handlar om träning, kost och hälsa är baserat på fakta och givetvis mina erfarenheter av att träna människor i mer än 25 år.

Varmt välkommen hit! /Caroline

PT Caroline Nilsson är personlig tränare i Stockholm

Fotograf: Jenny Thörnberg

Secured By miniOrange