Influencer marketing annonsering i bloggen

Influencer marketing, marknadsföring i samarbete med bloggare, blir allt vanligare och är numera även accepterat hos bloggläsare. En influencer är en bloggare som är både väletablerad och har funnits i många år och har intressant, genomarbetat innehåll.

Den här sajten består av övningsbank med 137 filmade träningsövningar, träningsprogram, artiklar om träning, kost, hälsa och Carolines blogg.

Via bloggen och träningssajten carolinenilsson.se når du hälsointresserade kvinnor 18-55 år. Många är mammor (Caroline driver även mammaträningssajten Mammaiform.se och har utvecklat mammaträningsappen Mamma i form).

Framgångsrik influencer marketing

Marknadsföring i samarbete med bloggare kan vara effektivt eftersom den som läser bloggen inte bara läser bloggen. Det är vanligt att den som läser Carolines blogg också tränar med hennes träningsappar eller använder övningsbanken och träningsprogrammen för träningsinspiration. Många har även besökt något av hennes träningspass genom åren.

För att lyckas med influencer marketing:

  • Viktigt att det är bra match med bloggare och produkt/tjänst
  • Det är bättre att arbeta med relevans framför kvantitet

Det är vanligt att företag överskattar besöksstatistiken och går på antal läsare framför relevans. Men det ger alltså sannolikt bättre resultat att samarbeta med en bloggare med en tydlig nisch som har färre följare men följare som är väldigt intresserade av ett visst område. Ett företag som vill nå personer som är intresserade av träning och hälsa får troligen bättre resultat genom att köra en kampanj ihop med en träningsbloggare jämfört med att synas på en stor livsstilsblogg.

Kort om Caroline Nilsson

Caroline är personlig tränare, har en juristexamen från Stockholms Universitet, en journalistutbildning från Poppius, har arbetat med marknadsföring och försäljning på sportföretaget Nike i Sverige och på Europakontoret i Holland.

Numera egenföretagare och arbetar som personlig tränare, med PT-online (personligträningonline.se) och utveckling av träningsappar och rörelseappar för barn.

Caroline har över 20 års erfarenhet av att arbeta med träning och har jobbat på gymkedjorna Sats och World Class i Sverige och två somrar som gästtränare på Equinox i New York samt har tidigare även gett ut träningsdvd:er.

Annonsformat och prislista

Mejla för prislista och mer information om annonseringsmöjligheterna, i korthet:

  • Test av tjänst eller produkt
  • Tävling eller utlottning
  • Sponsrat blogginlägg
  • Banner högst upp på sajten

Bra influencer marketing = mervärde för läsarna

Det är viktigt att en marknadsföring via Carolins blogg skapar mervärde för läsarna. De har höga krav på innehållet så all marknadsföring behöver upplevas som lärorik, underhållande eller informativ.

Det blir alltid nej annonser som inte anses förenliga med företagets ideal. Ej annonser innehållande alkohol, tobak eller spel. Annonsering sker givetvis i enlighet med svensk lagstiftning.

Boka annonsplats

Första kontakt sker via mejl – var konkret, berätta om företaget, verksamheten och önskad kampanjperiod. Mejla caroline@carolinenilsson.com. /Caroline

Secured By miniOrange