Välj en sida

Nu är semesterplanerna lite mer spikade. Vi har ju redan smygsemestrat med en helg på kolmården och en helg på på Astrid Lindgrens värld.

Jag kommer jobba lite hela sommaren, så som man gör om man har eget företag (och väljer att ha sex-timmars-dagar på förskola och skola/fritids), men också vara ledig.

Jag kör PT-online hela sommaren och har några andra roliga projekt att arbeta med också.

12-13 augusti kör jag ett träningsevent på Mornington Hotell i Bromma och det går bra att anmäla sig, ser mer info under träningsevent.

Barnen är lediga från och med nästa vecka. Skolbarnet slutade i och för sig för ett par veckor sedan och har varit ledig sedan dess, men då på olika sportaktiviteter.

Yngsta är också hemma, krasslig med feber förra veckan, repade sig, för att sedan få feber igen… Nu på bättringsvägen men han kommer nog vara hemma hela veckan.

Hur som helst, semesterplanen är att vara en hel del i Stockholm, det finns massor av barnvänliga aktiviteter i den här stan och dessutom bor vi nära skärgården, så det känns inte som att vi behöver åka iväg alls egentligen.

Vi ska exempelvis besöka av olika lekparker, trafiklekplatsen i Täby som vi varit till flera gånger och några till (det finns bra info på många kommuners hemsidor och massor med skojiga lekparker runt om i landet).

Lekpark = garanterat superskoj, bra för motoriken och helt kostnadsfritt. Jag tycker det är enastående bra att så många kommuner verkligen satsar på lekparkerna. De är verkligen för alla.

Vi ska ut med segelbåten, det har gått si och så för oss med den saken på senare år. Det är en i familjen som har väldigt många myror i brallan och helst av allt vill klättra upp i masten hela tiden :o)

Det har lett till konflikter, av säkerhetsskäl så är det inte läge att klättra runt och hoppa hela tiden, och jag tycker inte att semester ska vara konflikter. Då gör jag hellre andra saker, så att alla har kul.

Nu i helgen när vi var ute och båtade så var det inte på det viset, även om hen gärna ville klättra upp i masten även denna gång.

Så, vi tänker satsa på en längre båttur om vädret tillåter (helt uteslutet om det är regn, allt blir blött och då får även jag för många myror i brallan för att vara på en båt), men även några dagsutflykter.

Vi ska ut på en liten turné också, och hälsa på personer, fiska abborre, bada och sånt där.

Vädret? Det spelar ingen roll så länge det inte är extremväder eller vi är på en båt. Semester är alltid härligt tycker jag, att hänga med barnen hela dagarna och inte behöva passa tider. Det är bara att anpassa aktiviteterna.

Det var nog allt, enkelt och bra. Precis som jag gillar det. /Caroline