Vaknade 06:12 i morse och tittade ut genom fönstret och såg denna fina utsikt. 07:00 frukost på Vildmarkshotellet och därefter ett snabbt ombyte till badkläder och bad i hotellets roliga badavdelning. Det är visst ett SPA men ett väldigt barnvänligt sånt. En kul bassäng med en massa strömmar där man åker runt i en slags bana, en utomhusbassäng och ett par till bassänger. Barnen lekte delfiner, och lät som delfiner :o)

Inspirerade av delfinshowen så klart. På tal om delfinshow. Den såg vi både igår och idag. Det är så otroligt bra! Jag är så impad av delfinerna och delfintränarna och jag vet inte hur många gånger vi sett den men den är lika fantastisk varje gång.

10:00 var vi nästan först i kön på Kolmården. Planen var att spurta upp till Bamses Värld och åka karuseller. Tyra i bärselen (från Ergobaby) (skulle jag välja en barnpryl så är det nog den), laddad för att åka favoriten Godiståget. Hon åkte dagens första åk och även dagens sista åk :o)
Tyra och jag redo för en dag på djurparken
Medan Erik och Tyra åkte berg-o-dalbanan Godiståget åkte Vidar, Arvid och jag nya åkattraktionen Skalmans Luftballonger. Vi var först i kön och alltså snabbast från entrén och till den karusellen. För det var en tävling. Men de andra djurparksbesökarna var inte riktigt med på noterna :o)
Karusellen Skalmans luftballonger
Vi åkte några karuseller och sedan var det dags för föreställningen i Bamses teater, den såg vi också båda dagarna och jag har publicerat en massa bilder från en annan gång. Den är väldigt bra gjord, för barnen, och det är också roligt att barnen får krama Bamse, Skalman, Lille Skutt, Vargen och Reinard Räv, de har blivit ordentligt kramade kan jag lova. Tyra hade plockat blommor till Bamse också :o)
Tyra ger blommor till Bamse
Sedan gick vi till lekparken. Det finns hur många klättergrejer och rutschkanor som helst. Rena drömlekparken för den som gillar klättring (Vidar) och den som gillar rutschkanor (Tyra) och även rolig för mindre barn (Arvid). Själv gillar jag gunghästarna.
Full fart på gunghästen
Vidar sa en kul sak helt apropå senare under dagen: ”Jag är höjdrädd.” Erik och jag såg ut som frågetecken. Han tar varje tillfälle som ges och hans motto är och har varit ända sedan han var 10 månader ”ju högre upp desto bättre”. Han är som en apa. Om jag tänker ”var är Vidar” så tittar jag automatiskt uppåt. Som när vi köade till gondolen, givetvis hittade jag han högst upp på en av de där stolparna som håller upp taket :o)
Vidar klättrar
Sedan kollade vi på elefantshowen. Jag tycker den är väldigt intressant och spännande. Barnen också. Helt otroligt att de kan vara så smidiga fast ändå samtidigt så otympliga. De kan gå balansgång på en stock och balansera på en sten. Kul att de trumpetar och sprutar vatten på publiken också.
En elefant på Kolmården
På tal om vilda djur så åkte vi gondolen igår, den är alltid lika underhållande. Man kommer nära djuren och det är helt enkelt en trevlig tur med björnar, giraffer, zebror, lejon, älgar med flera.
En giraff på KolmårdenLejonen
Sedan kollade vi på delfinshowen igen. Den skulle jag kunna se hur många gånger som helst. Vidar har sagt att han ska bli delfintränare när han blir stor och har pratat om det i minst ett år, kanske två år, och jag håller tummarna. Jag kommer vara en flitig besökare i publiken.
Delinerna på Kolmården
Idag lyssnade vi även på när en delfintränare berättade om delfinerna i lagunen, efter showen, och det var superintressant. Hon berättade om Peaches, som faktiskt föddes en dag förra sommaren när vi var där. Man ser tydligt att hon försöker härma de stora och hon bjöd på en egen liten show ibland och gjorde små söta hopp.

Sedan Sälshowen med Kapten Sjösjuk, gråsälarna och sjöbjörnarna, den är också bra tycker jag, så även idag. Det är kul att se hur snabba sjöbjörnarna är på land. Gråsälarna är inte riktigt lika snabba :o)
Kapten Sjösjuk och sälarna
Efter sälshowen gick vi tillbaka till lagunen och då bollade delfinerna med publiken. På helt eget initiativ verkade det som. Delfinerna kastade bollar och barnen kastade tillbaka. Ingen lekledare i form av delfintränare syntes till. Så antingen busade delfinerna eller så gör de alltid så. Kul hur som helst.
Tyra kastar boll till delfinerna
16:00 var det björnvisning och vi var givetvis på plats. Jag och barnen har ju varit på björnungejakt i flera veckor nu som ni vet.

Om vi såg några björnar? Björnmamman Andrea och hennes 3 ungar skulle eventuellt komma, björnungarna hade visst nyligen börjat vara med på showen och det var inte alltid de visade sig. Ibland brukar de visst komma först efter björnshowen. Vi satt kvar i evigheters evigheter och väntade på dem men de kom inte.

Sedan åkte vi Godiståget i Bamses Värld och gick tillbaka för att se om björnarna hade kommit då möjligen. Men maten låg kvar så jag tror björnungarna väntade tills alla hade gått hem för att få äta i lugn och ro. Björnungejakten fortsätter för vår del…

Vi är glada för två roliga dagar på Kolmården, det är verkligen roligt att se hur barnen uppskattar allt som finns där. Det är verkligen livet. /Caroline
Jag balanserar på en gunghäst

Secured By miniOrange