Nikeplus
Fråga: Hur funkar det där med Nike+ egentligen? Var köper man det?

Svar: Eftersom jag är anställd på Nike så känner jag till hur det funkar, väldigt väl. Nike+ är ett samarbete mellan Nike och Apple. Du behöver ett par träningsskor som är kompatibla med Nike+ (och det är i princip alla löparskor från Nike som finns i butik just nu), en iPod Nano och ett sportkit med ett chip som placeras i vänsterskon och ett annat chip som sätts i iPoden. Sportkittet finns i de flesta butiker där skorna säljs.

Sedan kommunicerar chipet i skon med iPoden och registrerar hastighet och distans samt räknar ut antalet förbrukade kalorier. Nike+ mäter tiden för fotisättningen i marken och från hastigheten 4 km/h. Funkar alltså inte bara vid löpning utan också vid promenader, de flesta promenerar kring 6-7/km/h.

För att sedan skicka träningsdatan till sajten kopplar man iPoden till samma sladd som används för att synka in musik. På nikeplus.com kan man sedan hålla koll på träningarna, lägga upp kartor över favoritrundor, anordna ”challenges” och bjuda in andra nikeplus-användare. /Caroline

Secured By miniOrange