Välj en sida

Jag gillar lekland, barnen också. Därför har vi årskort och har varit på lekland jag vet inte hur många gånger. Det är väldigt bra för motorik och kroppskontroll. Massor med saker att klättra på och gångar att springa runt i, rutschkanor, bollhav, klätterväggar med mera. Dessutom finns en bollplan så att vi kan spela innebandy eller fotboll.

Lekland förresten, jag skrev just att jag gillar dem…

Fast lekland på en helgdag är bland det värsta jag vet, så därför försöker jag åka till lekland när alla andra inte är där. Det är jag gillar lekland.

Förresten så finns det en sak till jag inte gillar med lekland, att de flesta verkar tycka att barn ska äta mängder med godis. På många lekland säljer de så gott som bara godis, slush och popcorn. Och de gånger det har funnits mat, så har den varit usel, typ korv med bröd eller annan ohälsosam snabbmat.

Varför inte också erbjuda en hälsosam smoothie till exempel?

Och någon form av näringsriktig mat istället för, eller åtminstone som alternativ till skräpmaten?

Kalas på lekland?

Kalas på lekland är kul så klart, att springa runt som tokstollar på ett lekland med sina kompisar är en svårslagen upplevelse.

Men i kalaskoncepten ingår gigantiska godispåsar till barnen. Så utöver den stora mängden glass som serveras i kalasrummet tycker de alltså att barnen ska trycka i sig en godispåse på 135 gram varav 86 gram är socker.

Ett barn 2-18 år bör äta max 25 gram socker per dag, totalt inklusive sylt och ketchup och frukostflingor alltså.

Tack o lov vet de bättre än att vräka i sig godis. Men inte alla barn får lära sig att begränsa sitt godisintag. Jag tycker att lekland ska ta ett större ansvar där.

Jättebra att de ordnar rörelse, men inte alls bra att uppmuntra till mängder av socker och skräpmat, så som de gör. Hoppas det ändras i framtiden – de har ju en möjlighet att vara med och påverka barns hälsa.

Men man kan ju dra nytta av fördelarna

Hur som helst. Att åka till lekland och röja 1-2 timmar på tidpunkter när det inte är fullsatt, och att äta hemma före och efter är min melodi (eller ha med mat i mattermos).

Lekland är verkligen toppen för barns motorik, och dessutom superkul! /Caroline

PS: Tips på bra aktivitet för barn är mina appar med barndans som finns i App Store Piratsessan.