Jag gillar lekland och barnen också. Därför har de årskort och vi har varit på lekland jag vet inte hur många gånger. Det är väldigt bra för motorik och kroppskontroll. Massor med saker att klättra på och gångar att springa runt i, rutschkanor, bollhav, klättervägg med mera. Dessutom finns en bollplan så att vi kan spela innebandy eller fotboll.

Lekland förresten, jag skrev just att jag gillar dem. Lekland mitt på dagen en helgdag är bland det värsta jag vet så därför är målet att åka till lekland när alla andra inte är där. Då älskar jag lekland :o)

Förresten. Det finns en sak till jag inte gillar med lekland och det är att de tycker att barn ska äta mängder med godis. På de flesta lekland finns en shop och det är så gott som bara godis.

Den mat som serveras på lekland är ofta usel, och det finns Slush och popcorn. Varför inte också erbjuda en hälsosam smoothie till exempel? Och någon form av näringsrik mat istället för eller i vart fall som alternativ till skräpmaten?

Och när det är kalas delar de ut gigantiska godispåsar till barnen, utöver den stora mängden glass som serveras i kalasrummet tycker de alltså att barnen ska trycka i sig en godispåse på 135 gram varav 86 gram är socker.

Ett barn 2-18 år bör äta max 25 gram socker per dag, totalt inklusive sylt och ketchup och frukostflingor alltså.

Barnen är på leklandskalas ibland och de tycker alltid att den typen av barnkalas är jätteroliga, att springa runt som tokstollar på ett lekland med sina kompisar, det är en svårslagen upplevelse.

Tack o lov vet de bättre än att vräka i sig godis.

Hur som helst. Att åka till lekland och röja 1-2 timmar på tidpunkter när det inte är fullsatt och att äta hemma före och efter är min melodi. /Caroline
PS: Tips på bra aktivitet för barn är mina barndansappar med Piratsessan.

Secured By miniOrange