Det var verkligen en toppendag på Skansen, en av årets första riktigt varma och soliga dagar. Vi åkte till Skansen för fjärde gången på en månad med förhoppningen att få se björnungarna, fjärde gången gillt tänkte vi.

Vi såg inga björnar men inga sura miner för det. För barnens del spelar det ingen roll om det är björnar eller råttor – de tycker att alla djur är lika roliga.

Vi åkte Skansens Bergbana upp, finfin utsikt. Lunch med fågelskådning (morötter, kalkonfalukorv och makaroner i mattermos) (har ambitionen att hålla nere på korv till barnen och serverar det så sällan som möjligt, passar ofta på när det är utflykt och satsar på att hälften ska vara kokta morötter) (själv äter jag aldrig korv, klarar inte konsistensen och vetskapen om det usla näringsinnehållet gör att jag liksom inte kan motivera att ens försöka äta det) (har nästan alltid med mat på utflykter, enklare och snabbare än att köa i restauranger för mat som barnen kanske inte ens äter).
Lunch i mattermos
En rolig sak med Skansen är att inget besök är det andra likt. Det beror på vilken väg man går (vi går alltid olika rundor på grund av mitt dåliga lokalsinne) och vilka djur som är i farten.

Den här gången hamnade vi hos färgglada fåglar inne i en fågelbur, kul att man fick gå in. Barnen ville helst klappa dem men de bits visst.
Fina fåglar i stor bur på Skansen
Ormarna visade upp sig inne i det där stora huset vid Lill-Skansen och särskilt Vidar var väldigt fascinerad av ormarna, han ville gå tillbaka igen senare och när vi gjorde det så var snoken borta och huggormen sov.
Snoken på Skansen
Det var också full rulle hos råttorna som jag berättade om. Arvid pratade om råttor hela kvällen sen och det var det första han berättade för kompisen som mötte honom på förskolan i morse, ”JÅTTOJ!!” och jag var lika exalterad och visade råttbilder för alla som ville kolla :o)Råttornas matskål på Skansen
Sälarna var på alerten också. Först tittade vi på dem en lång stund i de nedre vattenhålen, de simmade och gjorde skojiga saker. Sedan passade vi på att kolla när de fick mat. Det var ju en vardag och då är det inte särskilt fullsatt när djuren matas (de skyltar om tiderna), brukar skippa sånt på helgen annars och passa på att göra annat, det brukar vara svårt att se. Hungriga sälar på SkansenEn säl får mat på Skansen
Vi såg även när de svart-vita lurviga aporna fick mat, de var dock väldigt trötta. En gång när jag var där var de där aporna helvilda och hoppade runt som tokstollar, när Vidar var liten, det var väldigt underhållande men det har jag/vi inte sett igen, skulle vara väldigt kul om barnen fick se det.

Vi får väl helt enkelt åka tillbaka snart igen, för att spana på apor och för att förhoppningsvis få se de där björnungarna också :o)
/CarolineFina Bergbanan på Skansen

Secured By miniOrange