Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan är en av mina favoritbutiker. De har ett väldigt brett utbud av böcker, jag har köpt allt från studentlitteratur till en massa barnböcker, pennor, målarböcker, pysselböcker, pockets till semesterresan med mera i just den butiken. Kan det vara så att det är den största bokhandeln i Stockholm?

Den här gången var jag där för att signera barnboken Dante letar bokstäver / Dante letar siffror och det kändes så klart väldigt roligt.
Dante letar bokstäver på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan
Anna var också där. Hon är ju den mer artistiskt lagda av oss så hon piffade till bokbordet med barnvänligt bubbel (Cruch, bubbel som är smaksatt med fruktjos och ej tillsatt socker) och nyttigt snask (bär- och nötmix samt fruktmix) och ekologiska klämmisar från Ica.
Anna fixar med bubbel och böcker
Barnavdelningen på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan är helt fantastisk. Dels utbudet av barnböcker och dels lekavdelningen. Att ha en lekavdelning på en bokhandel är verkligen smart, när jag och barnen är i stan brukar vi gå dit och de brukar rita teckningar medan jag snabbshoppar i nära nog lugn och ro.
Bra barnboksavdelning på Akademibokhandeln Mäster SamuelsgAlfons i lekhörnanBarnen kan rita på Akademibokhandeln
Akademibokhandeln har bra tips om barns läsning på hemsidan och bland annat 10 kom igång tips. De har också läsborgarmärken, sånna ska Vidar och Tyra samla på sig i sommar.

Båda har kommit igång bra med läsningen och nu vill vi försöka uppmuntra läsningen så att det håller i sig. Jag har redan presenterat konceptet med läsborgarmärken och de är superladdade. Vi ska gå och hämta sånna där läskort på någon Akademibokhandeln någon dag, jag tänker att de kommer tycka det är roligt att hämta ut själva korten också, där man skriver upp böckerna.

Annas syster Mia gjorde oss sällskap, hon hade med sig hela fina familjen och de gillade också lekavdelningen. Mia har bloggat sedan bloggbegynnelsen och hon driver MiaShopping och en utförsäljningskalender. Mia har skrivit om vår barnbok i bloggen.
Annas syster Mia och Anna
Emma-Lou kom förbi på bokeventet. Hon driver en mammablogg och är väldigt duktig på att göra barnmat. Det finns massor med bra barnmatsrecept i hennes blogg. Så här skriver hon om Dante letar bokstäver / Dante letar siffror.
Anna och Emma-Lou
Milla kom också förbi, det var roligt att träffas igen, det var ett tag sedan. Vi bor numera i hus utanför stan åt helt olika håll.
Anna Milla och jag
Det var en och annan besökare i butiken också så klart, det var väldigt roligt att prata om boken. Många gillar att den uppmuntrar intresset för bokstäver och siffror.
Besökare i butiken
Jag saknar fiket på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan, jag brukade sitta där och jobba förr och även ha möten. Den goda nyheten är att fiket kommer att komma tillbaka. Om ett halvår ungefär. Det ser jag fram emot!

Annas version av boksigneringen på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan:
Releaseevent för Dante på Akademibokhandeln

Om du vill läsa om boksigneringen som vi hade på NK Bokhandel för två veckor sen så kan du läsa och kolla bilder här.

Om du är i Härnösand på lördag – kom gärna och säg hej på bokhandeln Öbacka Bok, jag finns där och signerar barnboken 12:00-14:30. Alla som köper boken får Dantes alfabetsposter också så klart :o) /Caroline
Boksignering Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Secured By miniOrange