Idag hade vi 7-års-kalas för Vidar och hans klasskompisar. Vi bjöd alla och nästan alla kom, jättekul.

Vi körde favorit i repris och hyrde gympasalen, byggde hinderbana (vi har googlat som tokstollar för att få till en säker och bra hinderbana, jag förstår att det behövs universitetsstudier för att kunna bygga hinderbana som ett proffs i en idrottshall).

Barnen körde hinderbanan varv efter varv. Sedan delade vi in dem i lag och en i laget fick vara blindbock och skulle ta sig genom hinderbanan och de andra skulle hjälpa till. Bra samarbetsövning. Kul att se hur duktiga barnen var att hjälpa varandra (ger lärarna all kredd, de har fått till en väldigt bra klass).

Sedan fick de fem bokstäver och skulle klura ihop ett ord. BULLE. Sedan frågade vi om någon gillade bullar. Det gjorde alla och sprang ut till fikaborden och glufsade i sig varsin big-size-kanelbulle med karamellströssel på (samma recept som sist).

Vi tänkte att det kanske skulle impa på 7-åringar och det gick hem (det var mindre socker i bullarna än tänkt men det var ingen som klagade).

Sedan mer hinderbana med “dansstopp”, ett säkert kort. Vi avslutade med att Erik ringde till telefonen som satt i högtalaren och det var en mystisk röst som undrade om någon sett säcken med godis. Förra året hade vi hissat upp den i ringarna, alla såg den på en gång. I år var vi lite listigare och hade gömt den under en plint. Barnen hittade den ganska snabbt ändå :o)

Jag som helst skulle skippa godis på kalas men inte vågar, jag vill ju inte att Vidar ska bli mobbad i skolan sen för en sån sak (även om hans klasskompisar är kanske de mest väluppfostrade barn man kan tänka sig så vågar jag inte ta risken).

Så, det fick bli godis i men jag försökte hålla nere på mängden och satsa på något kul. Det blev en sorts godis som ser ut som en hamburgare och två olika klubbor, tänkte att klubbor räcker ett tag och att det kanske skulle ta bort fokus från själva mängden.

I påsen låg även en Dinglis, en sån där skojig reflex, det verkade barnen gilla.

Så, inför att anordna ett kalas för 25+ personer så tycker jag alltså att godispåsen är den största “utmaningen”, knasigt va?

Enda minuset var att Tyra säckade ihop i feber så där huxflux under kalaset. Stackars liten. Snacka om att feber kan komma plötsligt hos barn.

Själv är jag dunderförkyld, håller tummarna för att det går över snabbt. Just nu är det gnälligt värre från min sida :o)
/Caroline

Secured By miniOrange