I morgon är det Kanelbullens dag och jag tänker mig en kanelbullebuffé i år och har bakat drygt 100 kanelbullar och håller tummarna för att det räcker. Jag använde ett klassiskt kanelbullerecept och några olika toppings.

Testade riven kokos på för första gången, det blir ju per automatik mindre socker om man skippar pärlsockret, så det blir ju aningen nyttigare än vanliga bullar.

Inte för jag direkt var ute efter att göra kanelbullarna nyttigare, utan mer nyfiken på smakkombinationen, och jag tycker att det finns större vinning i att lägga om andra saker i sin kost resten av årets dagar än valet av topping på självaste Kanelbullens dag :o)

Kokosen blir brun i ugnen, men det är i sin ordning, jag ringde min kompis Susanne (som driver en av landets största receptsajter) och frågade. Jag som inte är någon bakstjärna direkt spekulerade i om det var kanelen som hade färgat av sig eller om jag hade gjort något helknasigt.

Susanne sa att det mesta blir lite gyllenbrunt i ugnen, så även kokos. Ny favoritkanelbulle för mig faktiskt, kokosen smakar lite kolaaktigt, och kokoskanelbullarna fick full pott av barnen som gladeligen provsmakade :o)

Ett gäng fick strössel på sig och den extrastora kanelbullen lite av varje och så fick det så klart bli några med socker på. /Carolinekanelbullar med strösselkanelbullar med kokos

Secured By miniOrange