Idag är jag på PERSONAL SHOPPING. En helt vanlig torsdagsförmiddag. Faktum är att jag fick presentkort på det av Erik för snart 2 år sedan och jag har ännu inte utnyttjat det och snart går presentkortet ut och det kan jag ju bara inte låta ske.

Dessutom behöver jag verkligen nya kläder. Min garderob saknar många viktiga basplagg och andra plagg.

Är jag världens mest otacksammaste människa? Nej. Jag är väldigt tacksam och jag behöver verkligen, verkligen, verkligen nya kläder. Jag har bara inte ”haft tid”. Jag är alltid helst med familjen eller jobbar. Allt annat struntar jag i och därför har jag hamnat i denna situation.

Jag medger att jag är usel på att boka in saker till mig själv men har heller inte riktigt det behovet.

Så kallad egentid. Jag hade massor med egentid innan jag fick barn. Jag hann med att resa överallt och göra ALLT jag ville göra på egen hand. Nu jobbar jag 40 timmar per vecka (5 timmar dagtid, 3 timmar kvällstid). Det är egentid så det räcker för mig numera.

Hur som helst. Presentkortet har i alla fall inte gått ut och nu är jag här.

Jag tar igen mig med en kopp kaffe med mjölk på terrassen medan någon annan springer runt i hela varuhuset och plockar ihop en massa kläder som jag sedan ska prova.

Hittills gillar jag konceptet. Jag är speed shopper i vanliga fall och handlar helst online. OM jag går in i en butik så går jag in, kollar runt ett varv och om jag ser något snyggt i första ögonkastet så köper jag det utan att prova först (man kan ju alltid lämna tillbaka).

Det känns hur konstigt som helst att ägna sig åt personal shopping mitt i veckan, under ”arbetstid”, men jag kommer få jobba i kapp senare jag lovar.

Jag har extremt dåligt samvete just nu eftersom Vidar är på skolan och han kommer troligen ringa för att bli hämtad efter lunch på grund av allergierna och det kommer Erik få göra. Erik får då alltså ta ledigt från sitt inte-lika-flexibla-jobb-som-mitt eftersom jag är på PERSONAL SHOPPING.

Efter detta ska jag på ett spännande möte, det känns bra att jag har något ”riktigt jobb” inbokat idag också.

Nu är det dags att prova kläderna. Ska skriva mer om upplevelsen av personal shopping senare. /Caroline

Secured By miniOrange