Ikväll hände något jag inte varit med om förut. Jag blev bortjagad från vägen jag körde på. Först kom en bil med blinkande ljus som varnade för stor transport. Föraren gestikulerade. Jag hälsade och tänkte inte mer på det. Sedan kom nästa följebil och vevade ned rutan för att säga att jag skulle ta mig bort från vägen fortast möjligt.

Sagt och gjort. Strax efter kom mycket riktigt en stor transport, en så kallad specialtransport på cirka 80 meter. En vindkraftvinge.

Efter att jag hade uträttat mitt ärende inne i Härnösand hamnade jag i vägen för nästa vindkraftvinge. Då passade jag på att kliva ur bilen och filma när de svängde av E4an, främst för att kunna visa ungdomarna men också på grund av nyfikenhet måste jag erkänna.

Ett av mina jobbuppdrag inom webbkurser (e-learning) just nu handlar faktiskt om vältrisker och säker körning med hög tyngdpunkt. Så man kan väl säga att jag gjorde lite research också. /Carolne

Secured By miniOrange