Det är så roligt att Vidar går i ettan nu och får läxor, även jag lär mig nya saker varje vecka. Att repetera grundskolan verkar vara precis vad jag behöver, jag må ha en Jur Kand och diverse träningsutbildningar och utbildningar inom journalistik men jag är inte ett dugg allmänbildad.

Löv, barr och sånt till exempel. Av de på papperet kunde jag lönn, rönn, gran, tall, en, asp (jag känner igen dem på ljudet, att de prasslar i vinden men inte till utseendet), ek och björk.

Ask och hassel var helt nya för mig och vi lyckades inte hitta dem på vår spejarrunda. Okej, jag har hört dem till namnen men hade ingen aning om hur de ser ut.

Trots de fina bilderna på papperet så lyckades jag inte hitta dem ens på den extra cykelturen jag tog enbart för att försöka hitta dessa träd och löv (när barnen var i förskolan/skolan och jag borde ha jobbat istället).

Jag till och med frågade en fröken som jag vet är ute i traktens skogar ofta om hon kände till någon ask eller hassel.

Dessutom är jag så gott som uppväxt i en skog så sånt här borde jag ju ha koll på egentligen. Jaja, nu är jag mer medveten om vilka träd som står var i min omgivning, jag har inte riktigt reflekterat över det tidigare. Mindfulness :o)
/Caroline

Secured By miniOrange