Välj en sida

Reklam för egen verksamhet, min barnbok Dante letar bokstäver / Dante letar siffror: Välkommen att fira boklanseringen av barnboken Dante letar bokstäver / Dante letar siffror (bokstavsbok/sifferbok från 2 år) med Anna och mig på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan nu på onsdag.

Kom gärna förbi och säg hej och bläddra i boken vetja! Då blir vi jätteglada! Vi finns på plats 16:00-18:00 och bjuder på barnvänligt bubbel och nyttigt snask.

Den som vill får så klart boken signerad av Anna och mig.

Alla som köper boken får också Dantes alfabetsposter på köpet (värde 119 kr), en fin inredningsdetalj till barnrummet (40×50 cm).

Om barnboken Dante letar bokstäver / Dante letar siffror:
– Den kombinerar kunskap och saga och exempelvis så letar Dante efter bollen och går igenom bokstäver, Dante gympar och introducerar siffror. Barnböckerna om Dante är från 2 år.

– Det är en få böcker som lär små barn bokstäver och siffror, de flesta andra som finns på marknaden riktar sig till äldre barn. Man förväntas alltså vara äldre när man lär sig bokstäver och siffror, trots att många barn visar intresse för detta från 2 års åldern. Böckerna är skrivna så att barn från 2 år ska känna igen sig och relatera till själva berättelsen vid sidan av siffrorna och bokstäverna.

– Den har två framsidor och ingen baksida, boken innehåller två berättelser som heter ”Dante letar bokstäver” och ”Dante letar siffror”. (Man vänder alltså på boken och börjar läsa från valfri framsida.) (En så kallad tête-bêche-bok.)

– Bilderna är målade i akvarell och är mycket färgstarka, något som många barn tycker om.

– De detaljrika bilderna gör att böckerna passar att läsa för flera barn samtidigt, barn i olika åldrar eller med olika intressen, som syskon eller barn i en förskolegrupp. Till exempel så finns bilder i bakgrunden med lättlästa ord som ”MAMMA”, vilket ger bokläsaren fler användningsmöjligheter för boken utanför själva storyn.

– Barn rör sig naturligt i sin lek och det vill böckerna om Dante uppmuntra.

Kort om författarna:
Vi är Anna Lissjanis och Caroline Nilsson och debuterar nu med denna barnbok som ges ut av bokförlaget Idus.

När vi inte gör barnberättelser arbetar vi med träning i olika former. Vi är två väletablerade träningsprofiler som bland annat driver två av landets mest välbesökta träningsbloggar.

Anna skriver bloggen Trend o Träning och är expert på sociala medier, personlig tränare, arrangör av träningsevent och gör filmer åt företag. Utöver detta gillar hon all form av kreativt skapande och är mamma till fyra barn.

Caroline driver träningssajterna Mammaiform och carolinenilsson.se, utvecklar träningsapparna Poworkout, 17 minuter och barndansapparna Piratsessan. Och är mamma till tre barn.

Mer info:

  • Läs mer om eventet på Akademibokhandelns hemsida: Boksignering med Caroline och Anna.
  • Anmäl dig gärna via Facebookeventet (och om du vill, hjälp oss gärna att sprida detta event genom att dela eventet/bjuda in de du tror är intresserade, vi blir jätteglada)

Varmt välkommen! Hoppas vi ses! /Caroline
Boksignering med Anna och Caroline på Akademibokhandeln

Secured By miniOrange