Välj en sida

En träningsboll är det allra bästa träningsredskapet enligt mig. Det kan vara lite trixigt i början, eller mycket trixigt. Om man är nybörjare kan bollträning kännas svårt, det har jag själv fått erfara efter varje graviditet. Det är inte så kul att traggla och kämpa med bollen, men det kommer och det är värt det.

Bollträning ger så mycket, både styrka och kroppskontroll, och om man är bra på bollövningar så brukar man även ha bra precision vid annan träning, och då får man ut max av varje repetition. Träningen ger mer om man har bra kroppskontroll alltså och en träningsboll är väldigt bra för att förbättra just kroppskontroll.

Om man tycker att bollträning är svårt så brukar jag rekommendera att förenkla tills du känner “okej, det är ganska kul ändå, och sedan avancera sakta men säkert.

Jag har skrivit några tips för att bli kompis med bollen här och tips för att välja rätt storlek på träningsbollen här.

Jag har även en 5-dagars träningsutmaning för den som vill komma igång med ett veckoträningsschema med träningsboll, 5 träningsprogram som tar 20 minuter var att genomföra.

Och så har jag ju så klart en träningsapp med en massa träningsprogram med träningsboll – Poworkout Ball & Band och ett av mina favoritträningsprogram är ”Stark baksida” som finns i appen. /Caroline

Secured By miniOrange