Välj en sida

Terese bok om rörelse är verkligen en bok som behövs. Boken ger tips och inspiration för att leva en mer aktiv livsstil.

Det är många som behöver få nya perspektiv på sin syn på rörelse och stillasittande och Terese bok är full med enkla men roliga utmaningar.

Terese och hennes barn och bokens inledning.

I inledningen skriver Terese:

”Barn väljer inte verkligheten. De får den serverad.”

När hon skrev de orden syftade hon förstås på att barn föds in i en familj och får livsstilen på köpet, utan att kunna välja. Barn gör helt enkelt som föräldrarna.

Men när jag läste de orden första gången, det var i somras när jag fick äran att korrläsa, så tänkte jag på hennes barn och den verklighet de just hade fått serverad. Varför???

Ett uppslag i boken.

Boken visar att det inte behöver vara svårt att leva en aktiv livsstil. Inte heller behöver det ta tid eller kosta pengar.

Utmaningarna i boken passar de flesta familjer, det finns något för alla, för småbarn, tonåringar och svärföräldrar.

En av utmaningarna i boken är att träna tillsammans.

Terese hann skriva klart boken innan hon dog, men de hann inte fotografera bilderna. Fotografen och nära vännen Jane lovade att färdigställa boken och det har hon verkligen gjort på ett alldeles fantastiskt vis.

Fotografen Jane med sina barn visar också övningar i boken.

Det blev väldigt bra med bilderna på Terese och familjen blandat med bilder på Jane och hennes familj. Även om det förstås hade varit ännu bättre om Terese hade kunnat få vara med själv på alla bilder också.

Terese man och hennes barn visar övningar i boken.

Anna och Terese brukade springa tillsammans och de hade också en podd ihop. Hon visar övningarna, iförd kläderna som det var tänkt att Terese skulle haft på sig, starkt och fint gjort.

Anna Lissjanis visar övningarna.

Det är fortfarande svårt att förstå att Terese inte lever längre och jag frågar mig ofta varför. Inte för att jag någonsin kommer få något svar på den frågan. Hemska elakartade äggstockscancer.

Terese Alvéns bok Rörelserik – 52 utmaningar som får igång hela familjen är utgiven postumt till förmån för Cancerfonden. Hon önskade att de som ville göra något för henne skulle köpa boken eller på annat sätt stödja forskningen.

Terese Alvén - en bild ur boken.

Boken är utgiven av bokförlaget Ehrlin Publishing med Elin Ihreborn som förläggande redaktör.

Jag har fått veta att Terese hann få se en första version av boken i digital form, när texterna var på plats. Det är otroligt sorgligt att hon inte fick se hur boken blev också.

Det är en tidlös, väldigt bra bok – jag rekommenderar den verkligen!
Caroline