Planen var att deklarera och beta av en lång to-do-lista med jobbgrejer idag. Måndag och allt. Istället tar jag spontanledigt och barnen också. För att åka till Skansen och umgås med råttorna och de andra djuren.

Det är verkligen jätteroligt att Skansen har en papperskorg som matställe till råttorna (inne vid Lill-Skansen). Idag var första gången vi fick se råttorna äta mat där, jag visste inte att soptunnan faktiskt är ett av råttornas riktiga matställen innan idag när en personal var där och matade råttorna samtidigt som vi var där.

Det är ju också väldigt roligt att Skansen har gjort gångar som man kan krypa in i för att få känslan av att vara en råtta och att det i gångarna finns ”akvarium” med råttor att titta på. Det är inte alltid det är action där men ibland så.

Notera den vita kompisen också, syns inte så bra på bilden med det är en brun råtta och en vit.

Jag var där själv med barnen och har i vanliga fall stenkoll, men jag fastnade hos råttorna och fotade dem både med mobilen och min andra kamera. Sedan var Arvid, Tyra och Vidar borta.. De hade klättrat upp i något lek-hus så jag hittade dem ganska snart som tur var.

Kände mig som bästa morsan som fotade råttor och tappade bort barnen :o)

Nu ska jag i alla fall deklarera och jobba halva natten men det är det värt (det är ingen som gjort mitt jobb nu när jag varit ute på andra äventyr, så är det med eget företag). Jag brukar motivera den här typen av dagar med att jag även jobbar på semesterdagar, så det blir liksom win-win.
/Caroline

Secured By miniOrange