Välj en sida

Nu vill jag berätta om något som jag tycker är väldigt roligt, en dröm som snart blir verklighet. Bokförlaget Idus kommer att ge ut berättelserna om Dante och barnboken är klar.

Anna som har bloggen Trend o Träning har målat bilderna i boken, hon debuterar nu också som illustratör och vi är båda väldigt glada för detta. Vi har haft projektet på gång i flera år och ett tag tänkte vi satsa på egenutgivning men sen kom vi på att det inte var för oss.

En sak som är väldigt bra med att samarbeta med någon är att man kan komplettera varandra. Anna nosade reda på detta förlag, kontaktade dem, Idus, de antog boken och vi skrev bokkontrakt.

Jag gillar redan Idus massor, det är kunniga och vill verkligen jobba mot samma mål som författarna, det är roligt att få jobba ihop med sånna proffs.

Dock känns det lite overkligt att det verkligen kommer bli en riktig bok. Men. Det är en bok jag som förälder verkligen har saknat alla dessa småbarnsår så det är på tiden att den nu snart kommer ut :o)

Hoppas ni andra kommer gilla den också…

Idus har ”satt” boken (tror jag det heter) (jag är ju rookie eftersom jag nu debuterar och har inte koll på alla termer) och designat ett fantastiskt fint omslag, med Annas bilder som grund givetvis.

Boken har två framsidor och ingen baksida, jag längtar efter att få visa er omslaget och även mer av boken.

Idag kan jag i vart fall bjussa på förtexten (också osäker på den här termen, ska nog ta och läsa på lite) (det är alltså texten som normalt står på en boks baksida):
Barnböckerna om Dante är för barn 2-5 år och kombinerar kunskap och saga, exempelvis så letar Dante efter bollen och går igenom bokstäver, Dante gympar och introducerar siffror. Böckerna är skrivna så att barnen kan känna igen sig och relatera till själva berättelsen vid sidan av siffrorna och bokstäverna.

De detaljrika bilderna gör att böckerna passar att läsa för flera barn samtidigt, barn i olika åldrar eller med olika intressen, som syskon eller barn i en förskolegrupp. Till exempel så finns bilder i bakgrunden med lättlästa ord som ”MAMMA” och ”ANKA”, vilket ger bokläsaren fler användningsmöjligheter för boken utanför själva storyn.

Barn rör sig naturligt i sin lek och det vill böckerna om Dante uppmuntra.

Det är alltså en bok med två framsidor, och två berättelser som heter ”Dante letar boll och bokstäver” och Dante gympar och letar siffror”.

På bilden bläddrar Anna och jag i några andra barnböcker som Idus gett ut, för att känna på olika papper och bestämma om det skulle vara blanka eller matta papper i boken och även omslaget.

Idus har bland annat gett ut Snipp och Snopp, träningsbloggaren Terese Alvéns barnbok Träna tillsammans med Tia och författaren och förskolepedagogen Linda Palms barnböcker. /CarolineAnnas fina illustrationer