Välj en sida

Å vad det är härligt den här tiden på året! Vårkänslorna är på topp kan man säga. Okej. Våren hade just ett litet bakslag på en vecka med snö och snöblandat regn men det har jag redan lyckats förtränga.

Jag har alltid gillat skog och natur. Kanske är det på grund av alla dessa ridturer i skog och mark som hästtjej. Eller kanske beror det på att jag är uppväxt med skogen runt husknuten, eller i skogen :o)

På tal om skog. En klok förskolefröken sa så här till mig en dag:
”Skogen är en konfliktfri zon utan leksaker. Barnen leker helt fantastiskt. De tar vad som finns och använder som leksaker, leker rollekar, skrattar högt tillsammans och bara har roligt.”

Ingen nyhet kanske, men så sant.

Barnen är ofta i skogen, både med förskolan och med mig. Det finns massor med skogar mitt i Åkersberga (dessutom med bra löparspår) så det är lika enkelt att gå till skogen som till biblioteket exempelvis.

Inte för att det ena utesluter det andra, det var bara ett sätt att förklara hur glad jag är för att det är så smidigt att ta sig till skog och natur.

Det behöver ju förresten inte vara så många träd för att det ska anses vara en skog i barnens ögon.

En gång när vi var i en park mitt inne i Stockholm sa barnen att de ville gå till skogen – och då menade de tre träd och några buskar som var en bit bort :o)

Så, en skog kan vara allt från några träd till en urskog, beroende på vem man frågar.

Eller en trollskog. En trollskog kändes som ett självklart val när jag skulle göra Piratsessans film ABC Bokstavsjakten i Trollskogen (för barn 2-7 år) som finns i ”Piratsessans Värld” på Piratsessans sajt.

Som många redan känner till så är Piratsessan mitt barndanskoncept för barn 2-7 år, tillgängligt som appar.

Förutom barndansappar finns också inspirationsfilmer i Piratsessans Värld. De används av många förskolor, förskoleklasser och fritids, precis som barndansapparna. Vilket är jättekul.
/Caroline