Tyra var väldigt snäll och hjälpte till att demonstrera Piratsessans barndansappar och Morfar (min pappa) som är en väldigt duktig naturfotograf fotade bilderna på Tyra.

Nu finns resultatet att beskåda på Piratsessans nya sajt. Det är webbstudion Tinkit som har gjort denna nya versionen (och även den gamla), tack Kent!

Tack också till Katarina på Östanbäcken B&B i Härnösand som lånade ut sitt fina B&B och även sitt otroligt fina hus till oss för fotograferingen. (Förresten ett väldigt bra ställe att bo på om man besöker Härnösand, området Östanbäcken är centralt och väldigt mysigt, lite ”gamla stan”.)

Efter fotograferingen gick Tyra och jag raka vägen till HM som ligger ungefär 2 minuters promenad från Östanbäcken B&B för att shoppa. Jag hade nämligen mutat henne med Frost-klänningar i utbyte mot ett gott samarbete :o)

Piratsessan vill inspirera barn 2-7 år till en rolig och aktiv livsstil med hjälp av lättillgänglig barndans via barndansappar.

På engelska heter barndanskonceptet Pirate Sessa och det är jag som har utvecklat det.

Jag ville utveckla ett koncept med roliga rörelser och dans för barn dels på grund av dagens allt mer stillasittande livsstil, små barn blir allt tjockare och inaktiva. Mina barn sitter också stilla, det finns många väldigt bra stillasittande aktiviteter men det är bra att balansera upp med rörelse och aktivitet och då är barndans ett bra alternativ.

Dels också på grund av att jag tycker att barndans på många dansskolor ofta är alltför mycket prestationsinriktad (det finns också barndans på dansskolor som är rolig och toppen, men det var de negativa erfarenheterna som bidrog till att jag gjorde slags i saken och genomförde detta).

Först lanserades ”Barndans med Piratsessan på Slottet” som DVD och i snart 3 års tid har Piratsessan dansat med barn hemma i vardagsrummet och på förskolor och fritids. Det är så otroligt roligt tycker jag. DVD:n finns även på några bibliotek runt om i landet, att låna.

Nu finns även ett gäng nya danser, ”Barndans med Piratsessan på Fängelsehålan” och ”Barndans med Piratsessan på Slottet” som appar att ladda ned till iPad, iPhone och Apple TV. Som vanligt så är det Susanne, landets absolut bästa apputvecklare och jag som har utvecklat apparna ihop.

Så nu är alltså ”skärmtid” = fysisk aktivitet! Äntligen!
/Carolinedansapp för barnaktiv livsstilf för barnroliga rörelse för barn

Secured By miniOrange