Idag var jag och barnen på Polismuseet, det var länge sedan vi var där nu. Förr hängde vi mycket där, när Vidar och Tyra var små.

Det var lika kul nu som förr. Trampbilarna utanför är ju en succé, de har gjort det så bra med vägarna och trafikmärkena att man kan stanna och tanka med mera.

Vi var också på en dramatiserad polisvisning, vi fick följa med en polis från förr och marschera, hälsa som förr med ett överdrivet leende och hela proceduren.

Vidar tyckte det var spännande och lärorikt, Tyra var begränsat intresserad och Arvid ville att jag skulle bära honom. Tror det var första gången barnen inte var intresserade av samma sak men det gick bra ändå.

Inomhus på Polismuseet är kul också, inte minst den riktiga polisbilen och den riktiga polismotorcykeln som man kan “köra”.

Jag som släpade med barnens cykelhjälmar för att slippa låna hjälmar till trampbilarna och så tar de på sig alla mössor de kan hitta på hittegodsavdelningen (en kul lekhörna inne) och klär ut sig till poliser med polismössor också så klart :o)

Och inte tänker jag stoppa dem från sånt skoj. Jag har lusskräck, vi har hittills sluppit det men jag antar att det är en fråga om när och inte om med skolbarn, det fanns i klassen flera gånger under förra läsåret. /Caroline

Secured By miniOrange