FRÅGOR & SVAR. Imorse när jag var ute på promenad funderade jag bland annat på motivation och vad det är som gör att man är megamotiverad ibland och totalt omotiverad andra gånger. Detta efter flera frågor från er läsare om just motivation, ni undrar hur jag orkar kliva upp på morgonen, åka till gymmet sent på kvällen och så vidare.

Motivation för mig handlar om att hitta det rätta fokuset. Så snart något blir tillräckligt viktigt för att läggas tid och fokuseras på, då infinner sig också motivationen.

Min inställning har alltid varit att antingen göra något eller också inte. Då menar jag göra något riktigt bra eller strunta i det fullkomligt.

Ibland har det här försatt mig i situationer då man tvingas välja och välja bort. Även om det ibland är svårt och man får dåligt samvete, kan det vara bättre att ibland tacka nej på ett artigt sätt än att ta på sig något och göra det halvdant. För mig finns det inget mellanläge.

Just nu fokuserar jag på träningen, såklart. Jobbet, också det en självklarhet. Vänner och familj är också viktigt för mig.

Jag koncentrerar mig fullt ut på sånt jag anser viktigt i mitt liv just nu, det betyder att jag har jag valt bort saker som jag tycker är mindre viktiga. Exempelvis tv-tittande, kvällslånga kafébesök, strumpstrykning, mangling av lakan och annat som jag tycker är rent tidsslöseri.

En av de vanligaste frågorna är ”hur hinner du träna så mycket?” Ja, det skulle inte gå så bra om jag inte valde bort vissa saker såklart. Den enkla förklaringen är noll tv-kvällar i veckan. Jag har inte ens någon tv, mycket praktiskt. Men jag kämpar som så många andra med att hinna mer än faktiskt möjligt, ibland önskar att jag att dygnet hade fler timmar, då skulle jag hinna allt! Haha.. /Caroline

Secured By miniOrange