Nu är det redan fredag, jag har tokfokuserat på att göra klart saker denna vecka. En massa ”sista fixet”, sånna där saker som bara tar 5-10 timmar att färdigställa men som kan vara ogjorda i veckor, månader eller år om jag inte skärper till mig och verkligen tar tag i den där typen av to-do:s.

Som småfix på sajterna, det värsta jag vet är när det finns vissa engelska uttryck på en i övrigt svensk sajt, som ”posted by” och sånt.

Även vise versa, jag upptäckte att om man söker på Piratsessans internationella tvillings sajt, Pirate Sessa, så visades sökresultatet på svenska. Den som besöker den icke-svenska versionen pratar ju annat språk än svenska och tror kanske att det är någon form av piratspråk :o)

Det är ju mitt jobb att leta reda på sånt här och även fast jag är van att testa mina sajter i allehanda apparater så missar jag sånt här ibland. Nu tror jag dock att allt är klart på riktigt, på Piratsessans sajter i alla fall, buggfritt och rätt språk på rätt sajt och så vidare.

Sånt här är otroligt tidskrävande, jag blir lika förvånad varje gång när jag sitter dag efter dag efter dag med testande, jag förstår att många väljer att anlita test-företag för den här typen av jobb, men jag gillar ju att göra saker och ting själv och jag effektiviserar på andra håll istället :o)

Den som är återkommande besökare och uppmärksam har kanske sett mindre förändringar här på GymGlam också? Ny färg till exempel, kul att ändra lite. Lila men en annan lila, kände att jag ville förnya lite och Kent på webbföretaget (Tinkit) (samma som vanligt) (bästa) hjälpte mig med den rätta nyansen.

På tal om att effektivisera, städningen här hemma sköts inte riktigt automatiskt, jag glömmer konstant att boka in städföretaget och det slutar alltid med att Erik dammsuger mellan telefonmötena när han liks jobbar hemma vissa dagar, som idag. Sedan brukar jag knäskura golven med en disktrasa som jag blöter i vattenkranen med jämna mellanrum. (En disktrasa som jag sedan slänger, jag lovar.)

Som tur är så är huset lättstädat, de flesta möblerna sitter fast på väggarna så det är liksom bara att brassa på, och så är det få möbler. Snart kan väl barnen göra det i utbyte mot en massa guldpengar kanske.

Barnen får veckopeng numera (sedan några månader tillbaka), i början var det tänkt att Vidar och Tyra skulle på 20 kr var (2 guldtior). Vi tänkte att det kanske är lite i tidigaste laget att börja med veckopeng när man är 2 år som Arvid är. Men det tyckte inte han, fåordig som har är säger han ”mee” vilket betyder ”jag med”, eller ”jag vill följa med”, i det här fallet ”jag vill också ha veckopeng”.

Så nu får alla veckopeng och jag mutar dem hejvilt med extra guldpengar i tid och otid och jag kan säga att det börjar bli dyrt.

En morgon när vi hade brådis och Arvid inte ville borsta tänderna och det inte fanns tid för den vanliga tidskrävande proceduren att först leta reda på honom fem gånger eftersom han tycker det är kul att gömma sig och sedan ska han välja tandborstningsplats (oftast på diskbänken, helst ståendes) och så ska vi räkna tänderna också.

Hur som helst, jag sa ”du får en extra guldtia” om vi borstar tänderna här och nu och han gapade glatt, den lille affärsmannen :o)

På tal om att saker och ting inte riktigt sköter sig självt här hemma, både Erik och jag prioriterar alltid att göra något kul med barnen eller att jobba framför städning och handling och sånt.

Så jag har kommit fram till att vi skulle behöva en hemmaHEN. Tänk vad smidigt om någon fixade handling, städning och allt sånt där, barnen gillar förvisso både städning och handling, men det finns ju ännu roligare barnaktiviteter att ägna sig åt.

Jag ska testa att handla online på matbutiken och hämta i skåp en viss tid, det verkar ju supersmidigt.

I helgen ska här städas, och vi ska tömma det stora lekrummet nere eftersom det ska målas om där nästa vecka.

Trevlig helg! /Caroline

Secured By miniOrange