Nya Apple TV-mackapären (den där boxen och fjärrkontrollen alltså) lanserades av Apple i början av november. Vid det laget var min appkompanjon Susanne redan i full gång med att utveckla appar för just Apple TV. Hon ligger steget före som vanligt och lyckades bli Apple-TV-utvecklare i förtid.

En månad senare lanserades våra två appar för barn 2-7 år:
Barndans med Piratsessan på Slottet
och
Barndans med Piratsessan i Fängelsehålan

(De finns även som appar för iPad och iPhone, att ladda ned i vanliga App Store.)

Det är en ny grej att man nu kan ladda ned appar till TV:n. (Funkar bara med nya Apple TV-mackapären, så om man har den gamla behöver man byta ut den, alternativt leva fortsatt app-fritt för TV:n.)

Det var spännande att utveckla appar för TV:n, man får ju tänka lite annorlunda när man gör appar för skärmar som sitter flera meter bort och som man hanterar med en fjärrkontroll jämfört med när man gör appar för skärmar som man trycker på direkt.

Apparna är internationella och för barn fanns bara 10-20 stycken när vi lanserade, så vi är alltså väldigt tidiga med att lansera appar för Apple-TV. Bland de första i världen faktiskt.

Det ska bli spännande att se hur appar-för-TV-marknaden utvecklas. Vi var ju även extremt tidiga med att göra appar för iPhone och iPad och i början fick vi förklara vad en app är för något också – och detta var 2010 :o)

Det har hänt en del på app-marknaden sen dess, idag vet varenda människa vad en app är för något och idag finns tusentals appar – eller kanske miljontals?

Apple är ju ett företag som gjort sig kända för att vara innovativt, och när de lanserade nya Apple TV-mackapären så gjorde de det med budskapet:

”Framtiden för television är här.”

Om app-butiken i TV:n blir lika populär som den i telefonerna och läsplattorna återstår att se.

Men har du en ny Apple-TV-mackapär så kan du alltså nu ladda ned Piratsessans barndansappar direkt till TV:n om du vill.

(Har du en iPhone eller iPad så kan du ladda ned apparna i vanliga App Store.)

Mer info om Piratsessans barndans finns på Piratsessans infosajt, och den engelska versionen finns på Pirate Sessa’s infosajt.

Vill du se en av danserna? Kolla in videon Myggdansen längst ned här.
/CarolineVar är myggan?Där är myggan!Jag hör myggan!Nu fick jag myggan!på myggjaktdet finns många myggorappen

Secured By miniOrange