Midsommarafton, precis som utlovat så regnade det till och från. Stundtals en hel del, och det kan regna en hel del utan att någon bryr sig förutsatt att någon har kommit ihåg att ta med bra och tillräckligt med kläder. Som rookiemorsa hände det att jag glömde sånt, men numera händer det aldrig. Så himla skönt det är att vara 3-barnsmor :o)

Dessutom är ju Erik hemmaman nuförtiden så det är han som sköter allt sånt nu och han kan ju det där också tack o lov.

Så, på midsommarafton så gjorde vi precis exakt samma sak som vi skulle gjort om det hade varit soligt. Cykeltur för Vidar och Tyra, vagntur för Arvid och rask promenad för de vuxna till Solbrännan som ligger på Österskärs spets och cirka 2,5 kilometer hemifrån.

Regnet var faktiskt en bonus, på två olika vis, dels fick barnen användning för sina paraplyn och dels var vattenpölarna på bästa vattenpölsstället ordentligt välfyllda och Vidar och Tyra cyklade där om och om och om och om igen.

Vi hade några på besök här i huset och vi åt ganska klassisk sån där midsommarmat, sill, ägg och kallskuret men utan nubbe, jag har aldrig fattat grejen med att dricka alkohol mitt på dagen, särskilt om det är barn närvarande.

Barn och alkohol är aldrig en bra kombination tycker jag, till exempel så var det ett barn i 3-årsåldern som försökte sig på armgång i lekparken vid Solbrännan på Midsommarafton, och som trillade ned.

Jag såg hela händelseförloppet på håll och undrade var skjutton hans föräldrar var, jag och några fler föräldrar tog hand om pojken och till slut hittade jag hans pappa stående bland midsommarfirarna med en ölburk i handen.

Jag läxade upp idioten och sa att det var läge att släppa ölburken och ta hand om barnet som för övrigt kunde ha slagit ihjäl sig i fallet, han var nära att slå bakhuvudet i träavsatsen i fallet.

Vissa föräldrar alltså, jag stoppade snabbt in den där pappan i facket ”förstagångsförälder-som-inte-varit-föräldraledig” alternativt ”förälder-mer-ego-än-intresserad-av-sitt-barn” :o)

På kvällen jobbade jag, har ett stort projekt att bli klar med så gästerna fick klara sig själva ihop med Erik. Erik har nämligen bokat in 4 dagars jobb som innebär att jag snart ska vara ledig och det i sin tur innebär cirka 10 kvällar för att jobba igen de där dagarna. Det är ju grejen med eget företag, om inte jag gör mitt jobb så gör ingen annan det heller :o)

Midsommardagen, Eriks födelsedag och gäster och födelsedagsfika, traditionsenligt. Jag glömde helt bort att dokumentera både midsommarafton och midsommardagen, tro det eller ej. Men på annandag midsommar däremot, då var jag flitig med kameran.

Då var det äntligen dags en rolig säsongspremiär och jag kommer berätta mer om den en annan dag. Stenkastning på Grinda var en del av det hela. /Caroline
Oj vad kul att kasta stenar vid stranden på Grinda

Secured By miniOrange