Första skoldagen och lite mer ordning och reda igen med vardagsrutiner. Det har varit skönt att inte ha några direkta tider att passa under några veckor men nu ser jag fram emot det lite mer inrutade med skola, förskola, träningar med mera. Även om det var en utmaning att komma iväg i morse, jag mutade med pokemonjakt på vägen till skolan.

Vi är kanske sist i världen med Pokemon, men nu är vi igång och frågan är om det är barnen eller jag som tycker det är roligast. Igång på så vis att vi samlar på figurerna och fyller på med bollar på pokestops. Jag har inte fattat hur det funkar med pokegyms och battles ännu, får se om vi kommer så långt, än så länge är alla glada och nöjda med själva samlandet.

Jag har jobbat mycket de senaste veckorna, alla jag möter tar för givet att alla är lediga, det är lite kul. Men så här års är det full fart i träningsbranschen och som tur är gillar jag mitt jobb, det är väldigt roligt att få vara med när personer når sina mål. Den första januarirushen är förbi, på så vis att jag är klar med kundernas träningsprogram och de har kommit igång. PT-live-tiderna är fullbokade till och med mars men det finns möjlighet att träna med mig via PT-online.

Senaste åren har jag jobbat några timmar på dagen och några timmar kvällstid söndag-torsdag, så är planen att fortsätta, trivs bra med det och barnen får mycket fritid jämfört med om jag skulle trycka in allt jobbande på dagtid.

Att kunna dela upp det så och köra två kortare arbetspass per dag istället för ett långt är helt klart en fördel med eget företag, och möjligheten att kunna sprida ut jobbandet på fler dagar än fem.

En nackdel med eget företag är att det är svårt att vara ledig. Om inte jag jobbar så jobbar ingen. Vem tar hand om kunderna då liksom?

Hur som helst. Just nu trivs jag fortsatt bra med livet som företagare men det är inte säkert att jag kommer ha det så för evigt. Jag tror faktiskt att jag ska börja spana lite efter spännande jobb på spännande företag, det vore roligt med kollegor. Så, kul arbetsplats och roliga kollegor, det är något jag saknar ibland, allt oftare faktiskt.

Just nu håller jag på att göra klart ett roligt projekt, deadline denna vecka. Och på tal om roliga projekt så går det bra för mammaträningsappen som jag och Susanne Jarl lanserade i oktober, appen Mamma i form, Susanne skrev och berättade om den i sin blogg nyligen.

Vi har gjort nio appar genom åren. Vårt koncept är träningsappar med enkla träningsprogram som gör att du kan träna snabbt men strukturerat med iPhone/iPad, jag passar på att tipsa om appen med kroppsviktsträning och appen med träningsboll och gummiband – bra sätt att komma igång med träningen efter högtiderna.
/Caroline

Secured By miniOrange