JUST NU. Som utlovat, räddningen på löparbandet tidigare i dag var tidningen Modette. Det var alltså den som fick tiden på löparbandet att ticka. Det var faktiskt första gången jag kollade in den tidningen. ”Ytterligare ett modemagasin” tänkte jag i samband med att den utkom första gången.

Men, jag måste säga att tidningen var annorlunda, modereportagen kändes fräscha och layouten rolig. Klassiska modereportage blandat med streetstyle. Kul! Och de har definitivt koll på senaste trenderna!

Även jag har nu koll på höstens trender. Sportmode är ju lite av mitt specialområde eftersom jag jobbar på Nike och inte helt otippat finns det vissa likheter mellan sportmode och annat mode.

Enligt tidningen och till min enorma förtjusning så funkar knästrumpor ytterligare en säsong! Det var nog den trend jag blev mest glad över!

Höstens mönstertrend är rutor, innematerialen verkar vara sammet och skinn och höstfärgen som gäller är tomatröd.

Nu är ju jag inte personen som klär mig i något bara för att det är trendigt utan föredrar en personlig stil blandat med lite allt möjligt. Trendigt eller inte.

Tidningen presenterade 33 trendiga tecken och om dem så tycker jag så här:

Gillar: Långstrumpor, handskar, bälten, rosa, huvudbonader, blanka material, tyll/chiffong, kavajjackan, sammet, rutigt, glasögon, statementhalsband, stickat, skinn, kombos, trench, nya klackar, paljetter och nitar, byxor, hängslen, knutar = 22 st.

Trendmässiga utvecklingsområden (för mig): Fjädrar, axelmarkeringar ala 80ies, päls, volanger, stickad tönttröja, hundtandsmönstrat, aviator, reptil, lackleggings, färgmatchat från topp till tå, polotröjor = 11 st.

Kan alltså tänka mig att haka på 22 av de 33 hösttrenderna ganska omgående, de andra får nog mogna ett tag till.

Som exempelvis ”fjädrar”, vem vill se ut som en fågel? ”Axelmarkeringar”, jag är tillräckligt gammal för att minnas storesyrrornas axelvaddar! ”Stickade tönttröjor”, ordvalet säger ju allt! Finns det något osexigare än ”polotröjor”? Och ”lackleggings”, är det någon som är snygg i det?

Ärligt talat, som jag känner just nu så hoppas jag att dessa 11 trender hinner bli omoderna och försvinna ur mitt medvetande innan jag hakar på dem. Man vet ju aldrig… /Caroline

Secured By miniOrange