Idag fick vi äntligen till den utflykt vi tänkt göra hela sommaren. Lennakatten – en tur med ångtåget i Uppsala. Nästan alla, Erik hann inte med tåget på grund av parkeringskrångel, dels har vi en takbox som gör att det inte går att parkera i vilket parkeringshus som helst, dels var det betalningsstrul och dels var vi sent ute.

Barnen och jag hoppade på tåget vid centralstationen i Uppsala och åkte ångtåget till stationen Marielund, en tågresa på ungefär 25-30 minuter. Erik tog bilen och mötte upp oss där hehe.

I Marielund var det en timmes paus och vi hade med picknick och picknickfilt, väldigt rutinerat, kände jag.

Det gick att spana på ångtåget en hel timme innan återresan, populärt (det fanns även kafé och fika till försäljning, dock med lång kö). Tror att även jag är en tågfanatiker numera, har väl blivit ”hjärntvättad” efter alla besök på olika tågmuseum och allt tågbanebyggande genom åren.

Ni anar inte hur mycket jag kan om tåg numera förresten. Typ hela boken Lätta fakta om tåg utantill.

Jag träffade nyligen en som hade varit i Australien ett halvår och jag frågade ”jaha, åkte du Ghantåget” (en känd tågresa som tar tre dagar och som det står om i boken) och kände mig väldigt allmänbildad hehe..

Den största tågfanatikern i familjen just nu är minstingen. Vi läser tågböcker varje kväll och att åka tåg med ångloket som han känner igen från böckerna var helt klart höjdare. /Caroline
Ånglok från förr som fortfarande är i bruk

Lennakatten på stationen Marielund

Secured By miniOrange