Välj en sida

Tänk att kunna gnaga av en björk… Bävrar är verkligen coola. Just nu njuter jag av att vara mitt i naturen och laddar samtidigt upp för en framtida förändring. Jag har nämligen bestämt mig för att bli anställd.

Jag har drivit företag så länge jag kan minnas känns det som (åtminstone deltid). Träningen har förstås alltid varit en central del. Även att skriva olika typer av texter. Och så klart apparna, utveckla mina sajter – som ju är en kombination av träning och texter. Och lite annat, som att ta fram träningskoncept, webbutveckling…

Som ofta när jag är egenföretagare på heltid så saknar jag kollegor – det är nu en av orsakerna till att jag på senare tid har letat efter nya spännande utmaningar.

Sedan är det ingen hemlighet att det periodvis kan vara tufft med all tid och energi som krävs för att få ekonomin att gå ihop i ett företag. Inga betalda semesterdagar till exempel (vill man ha ”betald semester” betyder det att man jobbar in det övriga tiden på året). Alla pengar som ska till Skatteverket – skatt, moms, arbetsgivaravgifter… Av det som landar på bankkontot – så ska ungefär hälften till Skatteverket.

Men det känns bra att bidra så klart, jag gillar välfärden vi har i Sverige.

Jag kommer att fortsätta med företagandet vid sidan av anställningen, till exempel PT-online, utomhusträning med befintliga kunder och träningsapparna. Inte i samma utsträckning så klart.

Bloggen är en del av min verksamhet också, den kommer finnas kvar eftersom jag gillar bloggandet. Vi får se hur mycket jag berättar om livet som anställd. Som de flesta vet som delar jag inte allt.
/Caroline