Välj en sida

Långhelg och det måste så klart firas. Vi har varit i Vimmerby många gånger för att gå på Astrid Lindgrens Värld, denna gång passade vi på att åka ned en bonusdag och besöka riktiga Bullerbyn och riktiga Katthult.

Bullerbyn som ligger i Sevedstorp

Riktiga Bullerbyn heter egentligen Sevedstorp och ligger en bit utanför Vimmerby. Det var roligt att komma dit och se husen från filminspelningen. Idag är det helt vanliga människor som bor i husen men det är ändå en turistattraktion och det finns ett café som är öppet vissa dagar. En som bodde i Norrgården skulle ut på en joggingtur precis när vi smög förbi hehe.

Norrgården och Mellangården

Astrid Lindgrens pappa växte visst upp i Mellangården, de flyttade därifrån och till Näs långt innan Astrid föddes. Tydligen så handlar Barnen i Bullerbyn delvis om Astrid Lindgrens egen uppväxt men miljön är alltså hämtad från hennes pappas uppväxt.

Sörgården

Sedan bar det iväg vidare till riktiga Katthult, det var jätteroligt att få se filminspelningsplatsen också. Det är så roligt att barnen gillar Astrid Lindgrens sagor lika mycket som jag själv.

Infoskylten i Katthult

Här bor Emil och Ida

Gården i Katthult

I snickerboa

T och V skrev i gästboken

Trisseboa

Vägen till Emils hus

En fin gammal gärdsgård

Det var verkligen jättefint i Katthult också, roligt att de bevarar husen så som de ser ut i filmerna. Huset, snickerboa, staketet, flaggstången, trisseboda, gärsgårdarna… Det var hög igenkänningsfaktor. /Caroline