Vilken dygn! I helgen körde jag träningseventet ”24 timmar träningsinspiration med Caroline” i samarbete med Mornington Hotell i Bromma.

Det var ett mindre, personligt träningsevent och det blev precis så trevligt och roligt som jag hoppades på.

Jag tycker om att ha mindre events för att på så vis hinna prata med alla. Jag gillar att jobba med större events också så klart, det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Det var första gången jag samarbetade med Mornington Hotell och hotellet hade ordnat det väldigt bra med luncher, mellanmål-smoothies, fixat goodie bags till deltagarna och en smarrig god grön drink till kvällens föreläsning.

Totalt fem workshops och en föreläsning hann vi med, varvat med god mat i härlig hotellmiljö.

Vi började vid lunchtid och första dagen bestod av tre workshops innan middagen.

Först ut var workshopen om hållning och jag pratade om bra hållning och dålig hållning och viktfördelning, magstöd, varför det är bra med bra hållning vid träning och i vardagen och hur man kan göra för att få bättre hållning bums och på sikt.

Lästips: Bättre hållning

Den andra workshopen var coreträning och om bålens bästisar ryggmusklerna och magmusklerna. Om att ryggvärk är normen och om att några timmars träning tyvärr inte är tillräckligt för att kompensera mycket stillasittande. Om magträning och ryggträning och om rörlighetsträning för ryggen.

Lästips: Starkare bål med coreträning

Den tredje workshopen handlade om träning för ben och bak och om aktivering av rumpmusklerna. Om att ryggen behöver starka sätesmuskler som avlastar, om platt bak, aktiveringsövningar, basövningar och teknikträning.

Lästips: Träning för rumpa och aktivering av sätesmusklerna

djupa utfall var en av flera övningar

Sedan en föreläsning på kvällen om nyckeln till framgång och vad som behövs för att nå sina träningsmål och övriga hälsomål. Vi jagade tidstjuvar och pratade om olika anledningar till att träna och om delmål och om hur man gör för att slutföra en träningssatsning (att börja är enkelt, utmaningen ligger i att slutföra).

Efter en aktiv dag unnade vi oss sedan en lugn natt :o)

Alla som var på plats vet vad jag menar med det där, kortfattat handlar det om hälsovinster genom att koppla ordet ”unna” till något som ligger i linje med ansträngningen. Alltså inte ”unna sig” att stöka ned efter att man städat. Och inte ”unna sig” snask efter man tränat.

Utan ”nu har jag arbetat intensivt en period, så nu ska jag unna mig ledighet”. Den stilen…

föreläsning om en kropp att trivas i

Dag två bestod av två workshops. Tidseffektiv träning med cirkelträning och tabata. Tidseffektiv träning är min specialitet, genom att kombinera övningarna effektivt så går det att träna på 17 minuter eller till och med kortare. Det är den typen av träningsprogram som finns i mina träningsappar (och förra decenniet även på mina träningsdvder).

Den femte workshopen var om förbränning och konditionsträning. Om lågintensiv träning, högintensiv träning, promenadträning med mera.

Summa summarum – målet med helgen var: En funktionell kropp är en kropp som fungerar (ett till lästips)

träning boll är bra för baken

Min största utmaning med events är att lära mig vem som är vem eftersom jag har en åkomma som kallas ansiktsblindhet.

Att lära sig namn är enkelt, men att koppla ihop rätt namn till rätt ansikte är svårt, nästan omöjligt på så kort tid. Men det gick till slut :o)

Det var verkligen ett roligt dygn med ett glatt men fokuserat gäng. /Caroline

gruppen gör diagonala rygglyft

Secured By miniOrange