En helg i fina Sollefteå för att hälsa på några av barnens favoriter (och mina). Det visade sig att det finns en fin nybyggd lekpark precis vid Ångermanälven, kanske den bästa utsikten jag sett från en lekpark.

Det verkar som att många städer runt om i landet satsar på just lekparker nu, antingen nya eller att rusta upp gamla. Det tycker jag är toppen eftersom lekparker är öppna för alla.

Lekparker är otroligt bra för barns kroppar, som får röra på sig på bästa sätt. (Nu vet jag att många säger ”det är bara att gå ut i skogen, ja absolut – men det går också att göra både och.) (Och många som säger så går inte ut till skogen ändå.)

Idag är många barn och unga alldeles för stillasittande. För att minska skärmtiden behövs en annan strategi än att säga ”sluta spela” samtidigt som en sitter med mobilen i handen hehe..

Ett bra knep är att kika på kommunernas webbplatser, de listar ofta utbudet av lekparker. Bra när man är på resande fot också och behöver ett rörelsestopp.

Ibland googlar vi lekparker i närliggande kommuner för att åka på utflykt, brukar vara superkul och enkelt. Sällan behöver man trängas dessutom.
/Caroline

I nya lekparken i Sollefteå

Vid Ångermanälven

Secured By miniOrange