Förra veckan var det också vab (vård av barn), eller ledigt – jag vet inte vad, vi har inte varit till läkaren så man kan väl inte vabba i all oändlighet. Ett annat av barnen blev också krassligt… Man skulle kanske kunna tro att jag är proffs på vab, 3-barnsmor som jag är, men det är jag inte. Jag vabbade för första gången i höstas, när äldsta var 6 år…

Jaja, de två yngsta har varit med mig, och jag med dem utan att jobba. Kalla det vad man vill. Så kan det bli. Kommer jobba större delen av sommaren i alla fall, några timmar, på kvällen. Så är det med eget företag. (Ingen gör ens jobb åt en om man är borta, och skjuter man det framför sig får man sedan göra jobbet som skulle ha gjorts och även jobbet som är inplanerat sedan tidigare.)

Men tack vare livet som företagare kan jag hämta barnen vid 14-nånting varje dag, det är oslagbart. Vill inte jobba bort deras vakna tid liksom, även om jag skulle ha haft mer pengar i plånboken och även jobbat in mer pension och så vidare. För mig är tid med barnen viktigare än pengar och pension (dessutom kan jag jobba igen det senare, antar att det kommer en tid när de inte vill spendera lika många timmar om dagen med morsan hehe).

En vanlig dag jobbar jag några timmar på dagen och sedan igen på kvällen. Har kommit fram till att jag jobbar mycket effektivare med två arbetspass på en dag än ett enda långt, då skulle jag slösurfa och tappa fokus. Nu kör jag istället fokuserat 3-5 timmar åt gången.

Men man är olika, så här har jag valt att lägga upp det, eftersom det är bästa lösningen för mig. (En del föräldrar blir provocerade av att jag hämtar så pass tidigt, och tror sig inte ha något val – alla har ett val, men man måste så klart styra upp boendet och andra kostnader, så att det funkar på det stora hela.)

Hur som helst. Äldste var på en massa skoj på ett sportläger, dagtid, men också disco en kväll.

Sedan blev det lördag och då var alla friska och vi åkte till leklandet där vi har årskort.

Hemma igen fixade vi rabarberkräm, först pallade vi rabarber hos grannen, skoja bara, vi fick rabarber, men jag har flera gånger funderat på om jag skulle hoppa över staketet och palla lite :o)

Håller tummarna för att rabarbern ska sprida sig över till oss (vi planterade plantor en gång men de överlevde inte).

Sedan skulle vi ut och samla skräp, barnens initiativ, på med plasthandskar och alla fick varsin påse och iväg. Vi hittade en massa skräp. De hade letat skräp på sportlägret under veckan, så inspirationen kom därifrån. Vi har också hunnit med en och annan sport som handboll och basket.

På söndagen passade vi på att uppfylla flera önskemål, hälsa på släktingarna som egentligen skulle varit hos oss men inte var det på grund av bilstrul, och barnen, som ville träffa dem, tjatade och tjatade. Så då tog vi oss dit kommunalt.

Vilket ledde till att vi gjorde flera önskemål på sommarlistan, till exempel åkte buss och tåg. Vi åkte Roslagsbanan, buss, tåg till Uppsala och sedan en till buss för att komma dit vi skulle. Lek och mat där och sedan hem igen.

E är iväg på annat denna vecka, han åker till Lungön utanför Härnösand varje sommar och lär ungdomar att segla, via Sjövärnskåren.

Det är kul att vara själv på äventyr med barnen ibland tycker jag, det är så roligt att de uppskattar saker som att åka buss, snacka om att vara livsnjutare. /Caroline

Secured By miniOrange