Välj en sida

Idag hade Anna och jag stämt träff på Fotografiska i Stockholm. Jag har faktiskt bara varit där en enda gång tidigare. Så det var roligt att besöka museet igen.

Vi började med en lunch, som var mer likt en fika, men ändå, så kan det bli ibland. Det var länge sedan vi sågs och vi hade mycket att prata om så vi stannade länge i kaféet.

Sedan kollade vi förstås in fotoutställningarna. Det är roligt att få se sådana otroliga bilder. Och jag tycker att det är inspirerande att se hur de har arrangerat bilderna, det är inte lätt att göra en fotovägg men det kan man alltså få idéer till där.

Fotografen Mandy Barker uppmärksammar plastnedskräpningen och dess konsekvenser för miljön. Hon har samlat skräp på stränder, arrangerat och fotograferat.

Några av Mandy Barkers bilder där hon har gjort konstverk av plast.

Fotografen James Nachtway är fotojournalist och har rest runt i världen och fotograferat många krig. Starka bilder minst sagt, som leder tankarna till orättvisor, våld och hemskheter. Tänk att människor inte vet bättre än att kriga.

Han var på plats med kameran när tornen rasade i New York den 11 september 2001. De bilderna var väldigt imponerande tycker jag.

James Nachtwey fotograferade i New York 11 september 2011.

Lättsammare bilder var den flytande pizzan som Anna också förevigade och hundspannet som drog en stor vit ballong i en horisont. Scarlett Hooft Graafland är en väldigt kreativ fotograf konstaterade vi.

En av Scarlett Hooft Graaflands bilder.

Mode- och porträttfotografen Vincent Peters visade upp snygga porträttbilder i svartvitt med härliga blandningar av ljus och skugga. Han använder tydligen en analog kamera.

Efter museibesöket promenerade vi längs Stockholms kajer och passade på att posera som turister. Vi delade några typiska fota-till-bloggen-moment och fick skratta.

För även om det var jätteroligt att träffas och vara på Fotografiska så är vi förstås tagna av allt som har hänt Terese, det är helt ofattbart. Anna och Terese umgicks mycket de senaste åren och drev bland annat Rörelseglädjepodden ihop.

Insamlingen i Terese namn har nu dragit in över en miljon kronor till Cancerfonden, jag hoppas att framtida forskning leder till att barn slipper förlora någon av sina föräldrar i cancer. /Caroline

Caroline och Anna turistar i Stockholm.

Secured By miniOrange