Roligast av allt var att träffa läsarna, eller de av Bokmässans alla besökare som kom och pratade med oss i förlagets monter (många köpte dessutom, yippi, wiiihooo, tjohooo).

Nu när boken funnits ute ett tag så vet jag ungefär vilka som köper boken.

Det är:
– Personer som arbetar inom förskolan
– Föräldrar som har barn som visar intresse för bokstäver och siffror (tidigt)
– Mor- och farföräldrar som vill att barnbarnen blir intelligenta (”det ska börjas i tid”)

Min barnbok riktar sig till barn från 2 år och väcker intresset för bokstäver och siffror. Det är två berättelser i en bok och läsaren får hänga med i Dantes vardag och letar bokstäver och en boll i den ena berättelsen och siffror i den andra (Dante letar bokstäver/Dante letar siffror).

Så. Tack vare barnboken var det alltså premiär för min del på Bokmässan. Jag hade hört bu och bä, himmel och helvete.

Vilket resulterade i att mina förväntningar var att det skulle vara trångt men ganska trevligt ändå :o)

Det var väldigt roligt att träffa alla på Idus förlag, personer jag mejlat med många gånger men aldrig träffat.

Sandra till exempel. Hon som formgivit boken och gjort till exempel framsidorna så snygga som de är (jag är mycket nöjd med formgivningen). Anna har ju målat bilderna i vår barnbok. Sedan har Sandra satt ihop dem till en bok.

Sandra kom på idén att ta bokstäverna från Dantes alfabetsposter i boken och använda dem i titeln på framsidan. Till exempel.

Det var också roligt att höra om och få se de andra böckerna på förlaget. Jag tror att det är Sandra som formgivit de flesta av dem och jag tycker att Idus böcker sticker ut på det viset, de är väldigt fina. Jag kanske är partisk men…

Å andra sidan har vi hundratals böcker hemma och det är sällan jag hajar till på grund av designen.

Hur som helst, fin design är viktigt tycker jag. Innehållet är givetvis lika viktigt det.

Här är jag, Ulrika och Anna. Ulrika är grundare till Idus förlag, ett förlag som växer sig allt större och större. /Caroline
Jag, Ulrika, Anna i Idus monter på Bokmässan

Secured By miniOrange