Den här veckan har Vidar och Tyra gått fyra dagars intensivsimskola på Vanadisbadet, i regi av Trampoolin. Arvids plan var att bada under tiden, han gjorde det första dagen men sen kom han på att det var alldeles för kallt. Han bestämde sig för att hålla sig till badkaret istället.

Utomhussimskola är ju en chansning, men både Vidar och Tyra har pratat om simskola utomhus ända sedan förra sommaren så jag tänkte varför inte.

Vädret dessa dagar var som det kan vara en svensk sommar. Blåsigt och regnigt. Det var ruskigt kallt i vattnet. Så Erik fick bada med Tyra i år :o)

Senaste året har det annars varit mestadels jag som badat med Tyra (Vidar går i grupp utan förälder i vattnet). När Arvid var liten så badade Erik med Tyra så jag passar på nu när han är större, har lite att ta igen, jag tycker det är jätteroligt att vara med i vattnet på simskolan.

Idag bjöd himlen på spöregn, särskilt under Tyras simlektion, hon var förvånansvärt uppåt och kämpade på trots allt regn.

Vidar och Tyra har gått många simskolor de senaste åren, vi går hela terminerna och de hann med en intensivkurs med två tillfällen i veckan i juni också.

Eftersom vi har tre barn och är två vuxna och tycker om att besöka badhus, bor nära vatten och har en segelbåt så ligger vi i med simningen. Ju förr de lär sig simma desto bättre tänker vi. De tycker det är väldigt roligt också.

Både Vidar och Tyra kan simma men simning är ju en sån där bra sak att öva och öva och öva och öva.

Har skrivit mer om simning förr:
Livräddningstema på barnens simskola
Intensivsimskola = check!
Sommarsimskola med Neptun

På tal om att öva. Det borde man även göra som vuxen tänker jag nu. Många vuxna som drunknar gör det visst på grund av att de överskattar sin egen simförmåga. Jag kanske ska anmäla mig till en simkurs jag med? /Caroline

Secured By miniOrange