Välj en sida

Jag firar en vecka på Instagram, det finns ännu ingen direkt plan för instagrammandet. Att lägga ut en massa träningstips känns inte så unikt direkt hehe.

Jag var bland de första att lägga ut bilder på träningsövningar på nätet, i samband med att jag lanserade mina tränings-dvd:er. Jag minns när några på den tidens träningstidning Fitness-Magazines redaktion, sa något i stil med ”wow, vilken bra idé” (att lägga ut övningarna på nätet, på dåvarande webbplats visade jag övningarna mer i detalj, än vad som hanns med på dvd:erna, och visade med bilder).

Detta var 2008, på den tiden var inte sociala medier särskilt stort alls, Facebook fanns väl då, men inte Instagram.

Hur som helst så finns det några saker jag inte gillar med sociala medier.

En sak är det beroendeframkallande skrollandet. Själv har jag inte sociala medier-appar på min telefon, utan behöver logga in via webbläsaren, eftersom jag kom på mig själv med att skrolla Facebook och läsa allehanda saker om personer jag knappt kände, och kunde knappt sluta, sånt ville jag verkligen inte lägga min tid på, så jag avinstallerade den appen.

Nu funkar Instagram bara som app via mobilen, som jag har förstått det. Så den får väl vara där då, under någon form av testperiod.

En annan sak jag inte gillar är att det är en plattform som kontrolleras av någon annan, det är många saker jag inte kommer kunna ha kontroll över. Allt från hur de lagrar mina bilder, till vad de gör med dem, hur de väljer vilkas flöden som mina bilder dyker upp i med mera…

Min blogg är åtminstone min egen plattform, det händer saker här med, teknikstrul och annat som jag har liten kontroll över. Men det finns iallafall system för backuper och så vidare.

Å andra sidan är det Google som bestämmer i vems sökningar mitt innehåll visas. Jaja…

Nu ska jag testa Instagram, troligen kommer jag lägga upp vardagsglimtar (jag vet att många vill att jag ska fota och filma träningsövningar men det är inte riktigt värt att lägga tiden på att göra det i den utsträckning som krävs för att det ska bli ett stort konto, jag gör hellre saker som inte kräver ett stort konto, mer personliga grejer…

Såsom PT-online (jag kan liksom inte ha hur många kunder som helst samtidigt, och nu har jag i princip alltid den mängd kunder som jag tycker är lämplig för att kunna behålla det ”personliga”).

Sammanfattningsvis så ska jag testa Instagram och det ska bli kul, vill du följa mig så sök på: @carolinenilsson.se

Slutligen, så tror jag att jag är sisten ut på Insta haha. /Caroline