Styrketräning ikväll och på agendan stod det grymma men roliga magpasset på schemat. Jag inledde med att hänga och dingla i 2 svarta handtag och lyfta upp knäna mot axlarna med hjälp av magmusklerna (såklart). 6 set, 11 repetitioner i vardera set.

Sedan crunches på träningsboll 4×25 och snabba situps på golvet 200 st.

Efter det gick kompis Stina och jag på kvällspromenad och till min fasa upptäckte jag att jag glömt iPoden hemma! Inga km till Nikeplus ikväll alltså.

Hur som helst. Övningen där man hänger med överarmarna i handtagen är definitivt den bästa magövningen för snabba resultat, man blir grymt stark snabbt. Men man är knäckande svag i början så ha tålamod. Börja exempelvis med att köra 3-5 repetitioner i 10 set och satsa på strikt teknik.

Det är bra att köra den här övningen med en träningskompis som kan hålla händerna som stöd för ländryggen när man blir trött och lätt börjar gunga okontrollerat.

Så här gör du: Placera armarna i handtagen och häng lodrätt. Aktivera magmusklerna och sikta med knäna mot axlarna, oftast kommer man till armbågarna ungefär och det räcker bra. Kör hårt! /Caroline

Secured By miniOrange