Sveriges rättssystem gynnar ouppfostrade män utan koll på vad som är rätt och fel. De fyra männen som var misstänkta för gruppvåldtäkten på studentkryssningen FRIAS.

Trots att bevisen borde dömt dem till grov våldtäkt och ett flerårigt fängelsestraff.

Svensk domstol har precis sagt att det är helt okej att låsa in en tjej i en hytt och att det är fritt fram för hur många som helst att våldta henne medan någon håller vakt.

Jag kan inte tolka den aktuella domen på något annat vis. (Jag har en juristexamen.) (Men det behöver man inte ha för att komma fram till den här slutsatsen, det räcker med att läsa domen.)

Tack o lov finns det advokater som Elisabeth Massi Fritz, lästips: Vårt rättssystem borde skämmas

Nu undrar jag hur det kommer sig att alla dessa manliga jurister, advokater med flera är så tysta? Ska Elisabeth Massi Fritz driva den här typen av frågor nära nog ensam?

Var är männen? Finns det män som kritiserar domar som denna? Det är ju inte den första där ett kvinnligt offer skuldbeläggs och där det finns tillräckligt med bevismaterial för en annan utgång i målet.

OM det finns manliga jurister med modernt synsätt – ena er! Jag tycker ni ska göra uppror. Det behövs en genomgripande förändring av Sveriges rättssystem.

Eller ska det verkligen gå att komma undan med att stänga in en kvinna i en hytt och sedan turas om att våldföra sig på henne medan någon håller vakt?

Vad är det för unkna värderingar?

Jag hoppas verkligen att annan instans kommer fram till en annan dom och jag hoppas att brottsoffret står ut med ytterligare förnedring i en eller två instanser till.

OM det nu är dags för förändring så är det verkligen på tiden. Synd bara att det i såna fall är på bekostnad av ännu en kvinna som behöver genomgå diverse kränkningar i domstol och media för att det ska bli förändring.

Eller så blir denna kvinna ännu en i mängden brottsoffer som får gå igenom ett helvete i Sveriges rättssystem till ingen nytta.

Det är de som utför brott som våldtäkt som ska dömas, inte de som utsätts för brotten. Vilket tyvärr är läget idag i svenska domstolar – alldeles för ofta.
/Caroline (arg)

Secured By miniOrange