Välj en sida

Idag var det inte jag som gjorde to-do-listan. Skolan stängd och jag lämnade Tyra och Arvid på dagis för att spendera dagen med Vidar bara. Jag tror det var första gången någonsin jag gjorde så, Arvid har ju bara gått några månader på förskolan men jag tror aldrig jag lämnat Tyra/Vidar bara någon gång förut, möjligen om någon haft extremt hög feber.

Det är liksom enklast att alla är med överallt tycker jag, roligast och så leker de så bra ihop så då finns alltid en kompis att leka med. Det känns ju konstigt att lämna ett barn om man är med något av de andra liksom.

Hur som helst, Vidar har pratat om bowling sedan han såg det i Idre (i samma hus som badet finns även bowling) och jag tänkte att idag skulle vara en bra dag för det, (jag trodde att Arvid och Tyra skulle vara lite för unga för det ännu).

Vidar hade gjort en lista med saker vi skulle göra, så att inget skulle glömmas bort (jäs = yes) (han var väldigt exalterad inför dagen). Vi betade av allt och det var första gången jag bowlade med ett barn – vilken succé!

Vi var på Ball Breaker på Kungsholmen och de har gjort det SÅ bra för barn. Staket på sidorna som åker upp automatiskt så att klotet aldrig åker ut i rännan, lätta klot och så vidare. Det finns till och med en ställning som riktigt små barn att lägga klotet i för att rulla iväg det, så den hade ju Tyra och Arvid kunnat använda. De får hänga med en annan gång.

Jag skulle förresten också vilja ha sånna där automatiska staket som fälls upp på sidorna så att inte klotet åker ut i rännan bredvid, jag brukar vara rätt bra på bowling men jag har tappat stinget helt.

Vi bokade online igår, det var några fler än oss som bowlade också men det fanns många banor lediga på eftermiddagen. Perfekt grej att göra en dag när skolorna är stängda alltså, även om det är fullsatt så blir det ju aldrig så där galet mycket folk som det kan vara på vissa ställen en dag när skolorna är stängda och man har ju sin egen bana.

Före bowlingen var vi på stan för att köpa en låtsaspilbåge, eller leksakspilbåge som Vidar sparat ihop till, Tyra också. (Båda får veckopeng, 20 kr/veckan och extra guldpeng ibland vid exceptionellt goda gärningar.)

Vi började dagen på Tekniska Museet, jag har ju årskort där som visst gick ut idag upptäckte jag när vi checkade in. Det finns ju så mycket skoj för barn där men vi skulle dit en kortis, handla labyrintpysselböcker och lite annat i shoppen och äta lunch.

Vilket var tur eftersom det var fullsatt, helt galet mycket folk, det är andra gången den här veckan jag tror att vi är de enda som är lediga. Det verkar varit någon form av nationell planeringsdag för alla skolor idag uppenbarligen.

Vi såg hur en bil backade på en pappa och ett av två barn på parkeringen, med flit, helt sjukt! Bilföraren var frustrerad för att det var människor och bilar överallt, det var en pappa med familjen i bilen som körde. Jag och Vidar gick precis bakom de som blev påbackade. Jag fick förklara för Vidar att inte alla människor här i världen är snälla tyvärr.

Bowlingen var helt klart dagens höjdpunkt! Och vilken dag, det var verkligen jätteroligt att umgås bara med Vidar en heldag så här. Tyra och jag var ju på en liten resa ihop bara hon och jag i augusti och det var ju också kul.

Så, roligt att ibland bara umgås med ett barn samtidigt som det känns väldigt märkligt, jag är ju van att ha tre barn med överallt och det känns verkligen som att jag glömt någon eller något någonstans med ”bara” ett :o)

Vi hann med 2,5 serier och Vidar vann bowlingen, alla serier. Trots att jag gjorde mitt allra bästa, så nästa gång får det bli sånna där staket på sidorna även för mig. /Caroline