Välj en sida

Supertrevligt. Förutom Anna och jag själv så var det flera andra bokskapare från förlaget på plats. Idus förlag som givit ut vår bok Dante letar bokstäver / Dante letar siffror är faktiskt ett av Sveriges största barnboksförlag numera.

Förlaget är relativt nystartat, på fem år har det vuxit och vuxit och så verkar det fortsätta. Anna och jag är stolta över att få vara med i gänget.

Det var roligt att vara flera författare på en boksignering, dels få tips och höra om andras erfarenheter men också höra när de presenterade sina böcker och idén bakom varje bok och hur och när den väcktes.

Perfekt med boktips, böcker är ju väldigt bra födelsedagspresenter och det är ett och annat stundande barnkalas i höst.

Här har vi Linda, Anna, Erika och Henrika.

några av de som var på plats
Linda Svensson har skrivit barnboken Hur gamla blir djuren och lite annat kul att veta. Man får till exempel reda på hur många taggar en igelkott har. Spännande fakta om 53 olika djur, presenterat på ett lekfullt sätt.

svar på frågor om djur
Och här har vi Anna, som ju har målat de fina bilderna i barnboken Dante letar bokstäver / Dante letar siffror.

Anna Lissjanis barnbok
Erika Svernström har skrivit två böcker med Surtanten Birgitta som riktar sig till barn i låg och mellanstadiet. Surtanten Birgitta och Lennart von Spetsnäsa samt Surtanten Birgitta och mc-knuttsjakten.

Surtanten

Henrika Carlström har skrivit När kiwin fick nya vänner – en saga om att vara tillsammans. En bok om värdegrund, empati och integration. En kiwi hamnar bland äpplena och på den vägen är det.

Henrik Almqvist har skrivit boken Ada Granat och bibliotekskatastrofen – en bok om en tuff tjej som lever loppan och så blir det kanske inte alltid som tänkt, men då säger hon förlåt och så blir allt bra till slut.

Henrik och Mikael

Mikael Rosengren har skrivit många böcker, bland annat Selma har en räv bakom örat och Selma har fjärilar i magen och Albin, den store tidsresenären – prinsessa i nöd, en dagdrömmare som en dag får i uppdrag att hjälpa Prinsessan Kristina. Boken utspelar sig på 1600-talet och läsaren får lära sig historia på ett roligt vis som bonus.

Ada Granat med flera

Marielle Karlsson har illustrerat Albin, den store tidsresenären – prinsessa i nöd. Hon har också både skrivit och illustrerat böckerna Tänk om jag var ett fordon och Tänk om jag var ett djur. Läsaren får leva sig in i hur det är att vara ett fordon/djur för att tills slut komma fram till att det bästa är att vara sig själv ändå.

Marielles böcker

Det var väldigt roligt att få höra om både skrivprocess och om hur hon målat bilderna. Jag är extra imponerad av såna som både kan skriva och illustrera.

Marielle

Boksigneringseventet var väldigt bra ordnat av Ica Maxi Lindhagen. Dryck och tilltugg till besökarna och finfina bord och stolar till oss och väldigt bra placering i butiken. /Caroline

Jag Mikael och Marielle