Välj en sida

Idag var Anna och jag med vår bok Dante letar bokstäver/Dante letar siffror på Ica Maxi Lindhagen och träffade julhandlare.

Jag har aldrig sett så många stressade människor på en och samma plats (kändes det som). Många hade tunnelseende och småsprang med kundvagnarna fram och tillbaka i butiken (japp vi såg samma personer jogga förbi oss flera gånger).

Var det lördagsstress? Eller var det julstress?

Vi har ju haft ett gäng boksigneringar nu och förutom att träffa bokläsare så är det intressant att vara i en butik i flera timmar och titta på människor. Dagens reflektion är alltså att det idag var väldigt många som var väldigt stressade.

Hur som helst. Vissa tog det lite lugnare och några strosade runt.

Det var lika roligt som alltid att prata med blivande bokläsare, både de stora och små.

En liten tjej var lite extra rolig, troligen runt 3 år, hennes mamma tyckte att boken verkade toppen, visade boken och frågade dottern om hon ville ha en sån. Lilla tjejen skakade bestämt på huvudet och pekade på ett av paketen på bordet (dekoration). Hon ville inte ha en bok, hon ville ha paket :o)

På boksigneringen var också Karin Tuvell som skrivit boken Kokbok för gamers som inte orkar. En kokbok för gamers (sånna som spelar mycket TV- och datorspel) och som helt enkelt inte orkar laga mat utan kanske lever på rostat bröd och läsk.

Boken har fått stor uppmärksamhet i spelkretsar och boken talar målgruppens språk. Man ”levlar upp” bland de snabblagade recepten och lär sig samtidigt mer om mat och vilken typ av näring som behövs för att bli en ännu bättre spelare. Karin är kock och lärare, alltså både matkunnig och pedagogisk.

Jag tänker att den här boken är ett bra julklappstips till den som har en ”gamer” på sin lista att köpa julklappar till. /Caroline