Tänka sig. Aldrig trodde jag att en pandemi kunde föra något gott med sig, men om något så tror jag i så fall att det var bokcirkeln med Elizabeth Gilbert.

I tisdags mötte hon sina läsare digitalt, vi var cirka 150 personer från Gävle, Skellefteå, Åland, Stockholm…

Hon berättade om författarskapet och hur hon arbetar med research och skrivande. Hon pratade även lite om hur hon lever sitt liv under pandemin och spekulerade i vad vi kommer att se tillbaka på och sakna från pandemitiden, sedan…

Hon avslöjade också att hon just nu skriver på en bok som troligtvis lanseras nästa år.

Bokcirkla digitalt?

Elizabeth Gilbert har skrivit boken Kvinnornas stad, en bok som utspelar sig i New York och handlar om kvinnor som inte riktigt passar in 1940-talets ramar.

Nu var det ett tag sedan jag läste den men jag kunde inte motstå möjligheten att få ”träffa” henne digitalt, så jag anmälde mig till bokcirkeln när jag fick nys om den via något nyhetsmejl från någon bokhandel.

Jag var lite skeptiskt till att diskutera boken i smågrupper och var osäker på om jag skulle stanna kvar då, men så bestämde jag mig för att ge det en chans – och det var jätteroligt. Jag blev extra glad av att se så många lite äldre bokcirkla, uppkopplade digitalt från hemma i soffan.

Så att bokcirkla digitalt hemifrån – det kommer jag att vilja göra igen!

Hennes genombrott som författare

Elizabeth Gilbert har även skrivit boken Eat, Pray, Love – som var hennes stora genombrott. Det var hennes fjärde bok.

Hon berättade att en sak som gör att hon vågar fortsätta med författarskapet är att hon har erfarenhet av att skriva böcker ingen vill läsa, och att hon känner sig ”fine” med det.

Att höra det gav mig mod – jag har själv skrivit en hel del jag tror ingen vill läsa. Ibland fortsätter jag och tänker ”jag håller på att lära mig”, andra gånger stänger jag dokumenten för att sedan inte öppna dem på månader.

Secured By miniOrange