Välj en sida

Jag var ju på en cykelbutik på Södermalm och provcyklade. Närmare bestämt så var det lådcyklar jag provcyklade. Jag föredrar att transportera mig och barnen till fots, i vagn eller med cykel. Vardagsmotion och frisk luft är alltid en bra kombination. Bilåkning är trist och dåligt för miljön, men väldigt smidigt ibland :o)

Oftast går/åker vagn/cyklar vi men barnen har 2 km enkel väg förskolan/skolan (självvalt, vi valde den som passade vår familj bäst av flera olika anledningar, och det var inte den närmaste), men jag tänker att en lådcykel är ett bra alternativ till de gånger vi ibland åker bil.

Vi kommer fortsätta åka bil ibland även med en lådcykel, jag (och barnen) fixar inte 2 km snöslask eller snöstorm eller spöregn annars :o)

Men, jag föredrar alla alternativ förutom bilåkning när det är möjligt (och planerar hela mitt liv kring just det, hämtning/lämning tar längre tid än med bil, men det går med planering) (och kvällsjobb, en fördel med ett flexibelt jobb är att jag kan välja att jobba en del av arbetstimmarna på kvällen och på så vis kunna vara utomhus mer på dagen när det är ljust).

Dessutom är det nära nog omöjligt att parkera bilen vid skolan i samband med lämning och hämtning, och jag vill gärna hänga med Vidar in och småprata lite med fröknarna och hans kompisar (jag lärde mig alla klasskompisarnas namn snabbt på det viset). Så det är en till anledning till ambitionen så-lite-bil-som-möjligt.

Ännu en anledning är att när jag hämtar med vagn/cykel så bjuder barnen på detaljrika berättelser om hur dagen har varit, men om jag hämtar med bilen så blir det bara svar som ”jag minns inte” och ”jag vet inte”. Oavsett vilken typ av frågor jag ställer (jag är medveten om att det inte funkar att ställa frågan ”jaha och vad har du gjort idag då” utan att det behövs specifika frågor om dagens olika delar).

Dessutom upplever jag att hämtning och lämning utan bil blir mer av en upplevelse, man kan titta på fordon och katter och paddor och sniglar på ett helt annat vis än vid bilåkning.

Jag tänker att en lådcykel är ännu ett bra sätt att hämta och lämna barn, och göra utflykter med så klart. Barnen kan ju inte cykla hur långt som helst, en mil är väl det längsta barnen har cyklat tror jag, men jag kan däremot cykla längre än så :o)

Jag har kollat på olika lådcyklar i ett par år men hittills har jag inte slagit till på grund av att de jag ”hittat” varit för stora och för klumpiga, det är ju trevligt om det går att möta andra på cykelvägarna också utan att man mejar ned folk..

Jag provcyklade två olika varianter på Cykelfabriken på Södermalm, Simon som äger fabriken och som gör cyklarna bjöd på bra service och många bra tips och råd inför valet av lådcykel.

Simon är egenföretagare och jag gillar hans tänk kring kvalitet och design. Han sa till exempel:
”När du cyklar på cykeln så är det DIN cykel. Men när cykeln står parkerad någonstans så är det MIN cykel.”

(Han menade att när cykeln står parkerad så ser förbipasserande loggan och att det står ”Cykelfabriken” på cykeln, och att det är viktigt för honom och hans varumärke att göra cyklar som är av bra kvalitet och som är snygga.)

Nu har jag slagit till. En lådcykel är nu beställd, som synes så provcyklade jag två olika varianter och det var inte lätt att välja. Men jag har bestämt mig och vilken det blev – ja det får ni helt enkelt se när den levereras. Spännande va? /CarolineEn av två varianter lådcyklar jag testade på CykelfabrikenLådcykel med tre hjul