Abborrfiske har blivit en tradition. Denna gång var det stor fiskelycka med hela 7 abborrar, de flesta ganska stora dessutom.

Det är roligt att barnen får göra sånt jag själv gjorde som liten, men på den tiden kunde man inte äta fisken på grund av för hög becquerel. Men det fanns en katt på den tiden som levde gott på fisk :o)

Barnen tyckte det var roligt att få vara med hela vägen. Från att först gräva efter maskar, sedan själv dra upp fiskarna och imponeras av mammas dolda talang att bryta nackar så att abborrarna dör snabbt och smidigt.

Erik som inte har samma erfarenhet av att nacka fiskar fick en liten snabbkurs av mig. Jag förklarade att det är viktigt att hålla ett fast grepp om nacken högt upp – samtidigt som jag höll handen högt upp på Eriks nacke (utan att tänka på det). Erik blev livrädd :o)

Sedan bar barnen hem fiskarna och kollade på när fiskrensarproffset Morfar rensade (den som kan rensa abborre får bort precis alla ben), Vidar och Tyra kollade fiskens innehåll noggrant också, spännande.

Sedan tillagning i smör i en stekpanna (av ett matlagningsproffs) (själv försöker jag lära mig både rensning och tillagning) och sedan äta dem ihop med mos och kokta morötter. Årets lunch. /CarolineBra fiskeställeFiskarna lurar under bron och vi lurar ovanpåGlad för att fått fiskFiskrensningVad finns i fisken?Kastar sten i vattnet

Secured By miniOrange