Hitta tid att träna

LIVSSTIL. Träningen behöver få utrymme i din agenda och klättra upp på din priolista för att hinnas med. Du väljer själv vad du hinner och inte.
Det finns dubbelarbetande ensamstående pappor som hinner med att träna. Det finns också arbetslösa ungdomar som inte hinner med att träna.

Fixa tid för träningen – då kan du komma i vilken form du vill. Hamnar träningen alltid någonstans efter veckans TV-serier på prioriteringslistan så blir den svår att att hinna med.

Fram med kalendern – är den fulltecknad? Av vad? Analysera din tid. Hur ser en vanlig vecka ut?

När kalendern ändå är framme – passa på att boka in några träningspass, skriv TRÄNING med stora bokstäver och betrakta bokningen som ett möte lika viktigt som vilket som helst.

Boka ett möte med dig själv och din hälsa alltså. Något som kommer ge dig mer energi och tid till att göra annat än att träna. Väl investerad tid.

Rask promenad istället för fika
Hur många gånger besöker du ett fik och sitter ned i minst en timme? Omvandla en av veckans fika till en timmes rask promenad, ta med din kompis och ta kaffet to-go. Hoppa kakan.

Skippa slötittandet
Hur många timmar tittas det på TV? Hoppa över tv:n någon eller några kvällar alternativt titta på gymmets tv samtidigt som du kör en konditionsmaskin. Zappande är ofta illa investerad tid – titta på tv när det verkligen är något som intresserar dig.

Delegera ibland
Hur många kvällar är det ditt ansvar att natta barnen? Om barnen har en till förälder kanske den kan ta ansvaret ibland så att du kan träna.

Är du frukostansvarig i familjen? Överlåt ansvaret på någon annan ibland och träna ett eller flera morgonpass.

Lunchträna
Vad gör du på lunchen? Går du slentrianmässigt i flock till den där lunchrestaurangen och äter den där maten som du egentligen är less på? Träna istället – smart sätt att spara tid.

Välj en löpartur framför en restaurang ibland. Eller gymma. Du kanske dessutom får sällskap av en kollega eller två.

Ta med egentillagad mat till jobbet – då vet du dessutom exakt vad du äter och kan välja kost som är bra för din form och hälsa.

Använd röstmemo
Skola flera timmar om dagen och sedan läxor, grupparbeten och uppsatser? Spela in föreläsningarna för att sedan lyssna på dem på morgonpromenaden eller när du kör en konditionsträningsmaskin på gymmet.

Passa på
Har du tvättstugan en kväll i veckan? Byt om till träningskläder, lägg i tvätten i maskinen, stick ut och spring, häng ur tvätten, lägg i en ny tvättmaskin, ta en dusch och så vidare.

Gör en plan A, B och C
Tänk brett och ärligt, det går att hitta tänkbar träningstid. Om du har barn eller ett arbete som gör att det behövs en stor dos flexibilitet – gör en plan B och plan C också. Skjut på träningspass, men ställ inte in dem helt och hållet.

Secured By miniOrange