Välj en sida

Träningsappen Trim & Tone innehåller 24 träningsprogram med kroppsviktsträning. Allt du behöver är din kropp och cirka 10-15 minuter för att träna ett träningsprogram. Varje träningsprogram har 30 nivåer för att kunna användas av både nybörjare och elitidrottare.

Du kan välja att träna flera träningsprogram efter varandra om du vill. Välj att träna två träningsprogram när du har 20-30 minuter, tre träningsprogram när du vill träna 30-45 minuter.

Träningsappen gör din träning flexibel och lättillgänglig. Du kan kombinera träningsprogrammen som du vill och det gör det också lätt att variera träningen för att hålla motivationen på topp.

Så här funkar träningsappen Trim & Tone:

1. Välj träningsprogram

Börja med att välja träningsprogram – det finns 24 olika träningsprogram med konditionsträning och styrketräning i träningsappen Trim & Tone.

2. Starta träningsprogrammet

Varje träningsprogram innehåller 3 övningar. Du kan träna ett träningsprogram eller flera på rad om du vill träna längre tid och fler träningsövningar.

3. Lär dig övningarna

Det är lätt att lära sig tekniken för varje övning – alla övningar visas med video och beskrivs med bilder och instruktioner i text.

Klicka på en övning för att se video och instruktioner. Du kan göra detta före eller under tiden du tränar. Du hittar också alternativ för övningarna och information om vilka muskler som tränas i varje övning.

4. Välj din träningsnivå

Det finns 30 nivåer – från nybörjare till mycket vältränade. Välj nivå och träna på tid/räkna reps samt cirkelträning/övning för övning.

Tid innebär att du gör övningarna på en viss tid. Räkna reps innebär att du räknar antalet repetitioner och sedan trycker på ”jag är klar”.

Cirkelträning innebär att du tränar ett set per övning och upprepar i ett eller flera varv. Övning för övning betyder att du tränar alla set av en övning innan du går vidare till nästa övning.

5. Starta träningsprogrammet

När du känner dig redo att börja träna – tryck på startknappen (eller gå tillbaka till startsidan och välja en annat träningsprogram).

6. Träna övningarna

Träna övningarna, appen guidar dig genom träningsprogrammet – följ bara instruktionerna. Fortsätt träna tills du genomfört alla träningsövningarna.

Det finns vilotid inlagd efter varje övning, det är valfritt, klicka ”fortsätt” om du vill köra på. Du kan ändra vilotiden i inställningarna.

7. Du får poäng för varje genomfört träningsprogram

När du tränat alla repetitioner och set av övningarna så har du genomfört ditt valda träningsprogram. Då får du poäng som läggs till i din träningshistorik.

8. Nu har du tränat klart

Nu är du klar med ett träningsprogram. Du kan välja att starta ett till träningsprogram om du vill träna mer (du kan kombinera dem som du vill).

Det går också bra att kombinera träningsprogrammen i träningsappen med valfri konditionsträning.

”Bara” ett enda träningsprogram räknas som träning och kommer göra skillnad, så du behöver inte känna att du måste göra flera på rad. Träna hellre kort, effektivt och regelbundet.

Poworkout träningsappar är skapade av app utvecklare Susanne Jarl och mig (Caroline Nilsson).

Det finns också en app med träningsprogram där du tränar med träningsboll och/eller träningsgummiband – Poworkout Ball & Band.

Träningsapparna finns för iPhone och iPad och du hittar apparna i App Store för 50 kr/st.

Mer info och bilder som visar hur appen fungerar finns också här på Poworkouts infosajt.

Hoppas du gillar mina träningsappar. Lycka till med träningen! /Caroline
Min träningsapp Trim & ToneMagövningen bergsklättraren i plankanTräning med appen Trim & Tone