jag och SusanneJag och Susanne driver varsitt företag och många av er både känner till och använder våra träningsappar Poworkout och 17 minuter. Nu ska ni få hänga med en sväng bakom kulisserna av app-utveckling. Vi var de första kvinnorna i Sverige som skapade träningsappar, kanske appar över huvud taget, vi lanserade den första redan 2010 och på den tiden fanns det inte särskilt många appar, nu finns det hundratusentals om inte ännu fler.

Idag tränar personer i hela världen med våra appar och det är något vi är mycket stolta över. Vid lunchtid i fredags checkade vi in på spahotellet Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm för att ha konferens. Vi hade inte bokat någon möteslokal, vi båda gillar att sitta i den fina lobbyn med soffor och bord på plan 3, perfekt arbetsmiljö.

middag restaurang Tokyo på YasuragiEfter några timmars jobb var det dags för middag i restaurang Tokyo. Förrätt med sushi och oshi sushi (ris med ost och fikonmarmelad på), mycket gott. Vatten till det, jag kör ju 9 vita månader nu.

rimmad torsk på YasuragiJag valde rimmad torsk med hummersky till huvudrätt, jag gillar torsk och äter det ofta, detta var en av de godaste smakupplevelserna någonsin, högsta betyg alltså.

lemoncurdglass på YasuragiI vanliga fall äter jag sällan både förrätt och efterrätt, men det gjorde jag den här gången och efterrätten bestod av blåbärs-crumbelkaka med lemoncurdglass. Den där glassen är svår att beskriva med ord, väldigt god.

Susanne, som driver en av landets mest välbesökta matsajter kan ju det här med matlagning och hade givetvis koll på vad det var för glass. Hon tipsade om att köpa ekologiska citroner och skrubba skalet med svamp och diskmedel innan man river det, jag är nämligen helt emot att äta den typen av skal på grund av besprutningen. Men smaken blir visst helt annan med skalet i (jag brukar annars använda själva fruktsaften istället för skalet när jag gör saker som det egentligen ska vara skal i), vi får se om jag ska ge mig på ett försök vid ett festligt tillfälle.
Susanne på Yasuragifrukost på YasuragiVi avslutade kvällen med jobb fram till 22:00 och sedan ett dopp i det japanska utomhusbadet. Sedan en god natts sömn innan det var dags för frukost. Nu för tiden äter jag sällan frukost på hotell, så jag passade på att äta lite av varje, ett stort lass färsk frukt bland annat. Men mina 3 kokta ägg på morgonen är obligatoriska, de äter jag var jag än är. Det är så grymt bra protein i äggvitan och nyttigt fett i äggulan, och ekologiska ägg är extra näringsrika. Jag gillar att Yasuragi serverar i princip enbart ekologiska alternativ.

jobbar vid datornjobba jobbaÅter till helgens kontor efter frukosten för att jobba. Vi var väldigt kreativa och produktiva, det är verkligen motiverande att jobba i den typen av trevliga miljö och att ägna ett gäng sammanhängande timmar på det sätt vi gjorde. Den här helgen tog oss en bra bit framåt och nu är vi närmare målet.

spännande grejer på skärmenJag dubbelkollar så att Susanne har programmerat rätt. Ehh. Eller inte. Jag blir helt snurrig bara av att titta på den där koden, ännu snurrigare bara av att tänka på det strukturerade sinne och enorma tålamod som behövs för att vara en duktig programmerare och app-utvecklare. Susanne kan sitta med saker och ting helt lugnt och se det hela som en utmaning, om det hade varit jag i samma situation så hade jag stått och hoppat på datorn.

utsiktenHär har vi helgens utsikt, på tal om kreativ miljö. Tankarna faller på plats lite lättare och snabbare när man kan vila ögonen på den här typen av vy mellan varven.

redo för lunchmamma sushiHungriga igen, bara att sätta sig ned vid ett dukat bord och bli serverad ännu mer god mat. Snacka om lyxigt. Som gravid kan man ju inte äta vilken sushi som helst, jag gillar sushi men brukar hoppa över det under graviditeten eftersom man sällan kan vara riktigt säker på hur fisken har hanterats. På ett ställe som Yasuragi kände jag dock ingen anledning till oro och passade på att äta mamma-sushi flera gånger.

Resten av helgen fortsatte i samma stil, god mat varvat med jobb och bad. Om jag inte hade varit höggravid så hade jag också passat på att gå på yoga i Yasuragis härliga yogasal, men nu känner jag mig för otymplig (36 fullgångna graviditetsveckor). Visst hade jag kunnat gå och gjort de övningar som hade funkat men jag är inte den typen av yogafanatiker utan prioriterade att jobba nu när vi hade bästa tänkbara förutsättningar.

Det var första gången Susanne och jag körde egen konferens, men det var inte första gången vi var på Yasuragi, vi var på Yasuragi ihop med en massa andra på 24 hour business camp för två år sedan också. Den gången utvecklade vi träningsappen Poworkout Stretch. Vad vi ägnade oss åt en här gången kommer vi berätta när det börjar närma sig att något lite mer färdigt. /Caroline

sköna tofflor

Secured By miniOrange